Foto: ISIFA

Chtěla být soudní stenografkou a při studiu působila jako reportérka ze soudních síní. Kromě toho si přivydělávala za kasou v supermarketu.

Zlom v jejím životě přišel roku 1978, když vyhrála soutěž Miss Orange Country. Posilněna úspěchem se přihlásila do národního kola Miss Kalifornie. Na trůn neusedla, ale našla si agenta, který jí sehnal první zakázky v šoubyznysu.

Chudák Al Pacino

V romantickém snímku Nestanu se tvojí ženou si s gustem zahrála matku puberťačky a ve fantasy pohádce Hvězdný prach dokázala, že svou opěvanou krásu bere s nadhledem - ztvárnila totiž hezkou čarodějku, která se promění v šerednou babiznu. „Až jsem se divila, že s těmi nánosy líčidel dokážu hrát obličejem,“ poznamenala herečka, která připustila, že je velmi snadno ovlivnitelná reklamami na zkrášlovací prostředky.

„Vidím reklamu na krém a řeknu si, že ho musím mít. Cítím velký tlak na to, abych vypadala dobře, ale čím jsem starší, tím méně se svým vzhledem trápím.“ Tento postoj si musela doslova naordinovat: na oslavě 39. narozenin se totiž vyděsila, jaké panice ze stárnutí propadla.

Stárnout s grácií

„Doufám, že budu mít tolik odvahy, abych zestárla s grácií. Až jednou zjistím, že se na sebe nemůžu dívat, třeba si nechám udělat facelifting. Když jsem někdy unavená, mám pocit, že bych se měla objednat už na zítra, jenže pak se dobře vyspím a drastické zkrášlovací procedury odkládám naneurčito,“ vtipkuje.

Životní styl ovšem už změnila: nekouří, nepije tvrdý alkohol, denně cvičí a jí jen miniaturní porce. „Není ale dobré trápit se dietou bez ustání. Jeden den v týdnu musí být hříšný. Já si ho užívám opulentní večeří v mexickém restaurantu,“ vzkazuje svým obdivovatelům megastar.