Ingredience na těsto:

250 g polohrubé mouky
125 g moučkového cukru
125 g másla
1 vejce
špetka soli
citronová kůra

Tvarohová náplň:

500 g plnotučného tvarohu
150 g moučkového cukru
2 žloutky
1 vanilkový pudink
meruňky

Drobenka:

80 g polohrubé mouky
60 g cukru krupice
50 g másla

Postup:

1. Do mísy dáme připravené suroviny na těsto a vypracujeme do hladka. Těsto vymačkáme do dortové formy o průměru 26 cm a okraje do 3/4 výšky.

2. Smícháme tvaroh s ostatními surovinami na náplň a dáme na těsto do formy.

3. Na tvarohovou náplň vyskládáme rozpůlené meruňky a posypeme připravenou drobenkou.

4. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C zhruba 75 minut. Po vychladnutí vykrojíme z formy a podáváme.

Mohlo by vás zajímat…

Autorka receptu Jana Ferenčíková není vyučená cukrářka, ale vše kolem pečení ji zajímalo a bavilo už prakticky od dětství díky tetám, kterým pomáhala s přípravou dortíků a cukroví na různé slavnosti, hlavně na Vánoce. Ve své sladké práci vychází z tradičních receptů, ale vymýšlí také různé kombinace chutí, aby hosté měli další důvod se za jejími zákusky stále vracet. A zatím se to daří!

Gurmánská kavárna: Nebespán café&apartments v Kašperských Horách, to je kavárna s francouzským šmrncem, kde ochutnáte francouzské i šumavské speciality, poctivé domácí zákusky a skvělou kávu. Hned naproti je skvěle vybavená herna, v tělocvičně probíhají kurzy terapie tancem, pilates i jógy a všem je k dispozici zahrada s atrakcemi pro děti a lehátky pro odpočinek. Můžete se zde i ubytovat v levnějších útulných bed and breakfast pokojích v podkroví nebo v komfortních apartmánech. Po celý rok tady navíc pořádají zajímavé gurmánské i kulturní akce a myslí i na rodiny s dětmi. Více informací na www.nebespan.cz