Především mužské obdivovatele dostává svými nepřehlédnutelnými půvaby, ale také sebevědomými a poněkud drzými hláškami. „Musím uznat, že vypadám fakt skvěle, nic bych na sobě neměnila,“ nešetří sebechválou hvězda akčních filmů Transformers. Právě jim vděčí za slávu i mnohaciferné honoráře. V obou dílech vynikla coby divoká Mikaela, do níž se každý zamiluje.

„Musela jsem začít posilovat, abych zvládla všechny akční scény na jedničku. Stálo mě to hodně přemáhání, protože jsem od přírody líná a tyto moderní mučírny z duše nesnáším,“ vzpomíná na natáčení tmavovláska. Režisér Michael Bay si však kladl další podmínky. Hereččino dokonalé tělo se snažil trochu upravit k obrazu svému, zdálo se mu příliš hubené, a tak hvězdě nekompromisně přikázal, aby přibrala.

Režisérova pomsta

„Michaelu Bayovi jsem vděčná za to, že mi usnadnil cestu vzhůru,“ pěla Megan Foxová donedávna ódy na režiséra snímků, díky nimž nastartovala hvězdnou kariéru.

Jenže rok se sešel s rokem a herečka šokuje prohlášením, že si v připravovaném třetím díle Transformers nezahraje. Oznamuje, že z tohoto projektu vystupuje. „Nevrátit se bylo její rozhodnutí,“ zdůrazňuje hereččina manažerka.

Dlužno říct, že navzdory svému mladému věku má leccos za sebou. Netají se tím, že je už od puberty v neustálém obležení spousty mužů, také veřejně mluví o tom, že okusila lesbický sex. Její románek s ruskou striptérkou Nikitou byl tučné sousto pro bulvární tisk.

Megan prorazila nejen díky svým výkonům na plátně, ale také prostřednictvím pánských magazínů. Nikdy jí nevadilo ukázat se fotografům bez šatů, vždyť i tak si lze razit cestu vpřed. Už před pěti lety nafotila editorial pro časopis FHM, brzy následovaly další foto seriály pro jiné magazíny.

Také její umístění v anketách o Nejžhavější modelku se rok od roku zlepšovalo. Vítězné tažení bylo korunováno úspěchem například ve zmíněném FHM, kdy byla vyhlášena Nejvíc sexy ženou na světě.A jak Megan měřící 164 centimetrů o své milionové tělo pečuje? „Strašně ráda jím sladké, ale nesnáším cvičení. Osvědčilo se mi pravidelné popíjení vody s jablečným octem. Úžasně to pročistí organismus,“ prozrazuje herečka recept jak si udržet tajli.

Kdo komu šlape na paty

O Megan se někdy mluví také jako o novodobé Angelině Jolie. Herečky pojí nejen stejný tvar obličeje a dokonalé kontury plných rtů, ale rovněž zběsilost v srdci. Kromě jisté slabosti pro ženské pohlaví mají obě krasavice společnou ještě jednu zálibu: posedlost tetováním.

Levé předloktí Megan Foxové zdobí portrét Marilyn Monroe, pravou nohu zase hvězda a půlměsíc, na jejích zádech si dokonce můžete přečíst citát z Shakespearova Krále Leara. „Angelinu jsem obdivovala jako malá holka, dnes se mi na ní líbí jen Brad Pitt,“ zavtipkovala Megan.

Proti Angelině má ovšem jednu výhodu: je o 11 let mladší a v tomto ohledu umí být Hollywood až krutě nespravedlivý.

Koneckonců v třetím pokračování Transformers, jehož premiéra je naplánována na červenec 2011, se místo Megan objeví o dva roky mladší sexy kráska Rosie Huntingtonová-Whitley. Dosud jediná přednost této britské modelky je, že fotí prádlo pro Victoria’s Secret a že se předvádí v rouše Evině pro pánské časopisy. Že by podobnost čistě náhodná?