Projekt Senzační senioři (SenSen) Nadace Charty 77 vyhlásil nový ročník Ceny Senior roku. Již počtvrté hledá seniory, kteří i přes vyšší věk neztrácejí zájem o dění kolem sebe a k aktivnímu životu motivují i okolí. Nominovat na Cenu Senior roku 2016 lze do 31. července ve dvou kategoriích – „Senior/ka roku“ a „Nejlepší klub“. Patronkou Ceny je tradičně herečka Simona Stašová.

Na věku nominovaného nezáleží, někdo by o sobě řekl, že je na hranici středního věku, jiný je už kmet. To, co spojuje senzační seniory, je pohled na svět, na život, na sebe sama. Jsou aktivní, společenští a inspirují svoje okolí. Do vysokého věku se věnují svému povolání, jiní s důchodem přesedlali na koníčky nebo práci pro své okolí, na kterou dřív nebyl čas. Vyrážejí na společné výlety, pořádají sportovní turnaje a dávají fotky na Facebook.

„Jsem ráda, že si naše ocenění i celý seniorský projekt vybudovaly tradici i zvuk u široké veřejnosti. Každý rok, když čtu přihlášky, mě fascinuje, kolik chytrých, aktivních, obětavých a inspirativních lidí ve vyšším věku kolem sebe máme,“ říká Božena Jirků, výkonná ředitelka Nadace Charty 77 (SenSen, Konto Bariéry).

Ce

nu Senior roku uděluje Nadace Charty 77/Konto Bariéry v rámci svého projektu Senzační senioři (SenSen) od roku 2013. Jejím cílem je podpora seniorů jako významné části společnosti, zdůraznění jejich výjimečných výkonů, počinů a práce. Ocenění inspiruje seniory v jejich vlastních aktivitách v životě, posiluje jejich sebevědomí a sebedůvěru. Výběr oceněných a prezentace jejich práce široké veřejnosti je šancí pro postupné rozbití stereotypů v nazírání na život seniorů.

Laureáti převezmou ocenění 1. října 2016 – na Mezinárodní den seniorů – v Pražské křižovatce. Až do 31. července 2016 můžete posílat nominace prostřednictvím seniorských klubů, společenských, kulturních nebo sportovních organizací, neziskových sdružení, samosprávy obcí, měst, krajů, škol. Přesné informace i přihlášku naleznete na www.sensen.cz