Někoho vzrušuje a rád ji zařadí do milostných hrátek, jinému se naopak příčí. Jde o masáž prostaty, která je nejen skvělou prevencí před potížemi s prostatou, ale může dobře obohatit milostný život a zpestřit partnerský sex.

Diskutujte: Co by váš partner říkal, kdybyste mu tuhle masáž navrhla?

Masáž prostaty? Jedině přes konečník…

Hlavní příčina, proč se některé páry (a zvlášť ženy) do masáže příliš nehrnou, je, že díky uložení prostaty v mužském těle se k ní nedostanete jinak než přes anální otvor. Ne každému (ať už muži, anebo jeho partnerce) je tato představa příjemná. Na druhé straně může být velmi vzrušující – muži, kteří to vyzkoušeli, často mluví o dřív nepoznaných pocitech a u některých jen samotná masáž může vést k vyvrcholení…

Masírujte při sexu, stačí jednou měsíčně

Pokud se rozhodnete partnerovu prostatu pořádně promasírovat, můžete tím předejít řadě pozdějších zdravotních problémů. Navíc vám může zpestřit sexuální život – jako prevence totiž stačí jen jedenkrát za měsíc, a to je vítané oživení. Když se ale první problémy s prostatou objeví, je ideální frekvenci zvýšit na jednou týdně.

Na masáž stačí ruka

  • Nemusíte kupovat žádné speciální vybavení, takže se vám to ani neprodraží. Ideální je totiž masírovat prstem za pomoci lubrikačního gelu.
  • Prostatu poznáte snadno dotykem – je kulatá, měkká a vystupuje ze sliznice.
  • Pokud však máte dlouhé nehty, pozor – doporučují se ostříhat, mohly by totiž partnera poranit. Zvláštní opatrnosti dbejte i v případě, pokud máte umělé nalepovací nehty.

Příčí se vám masáž prsty? Zkuste pomůcky.

„Partner by o masáž prostaty stál, ale mně se to příčí. Představa, jak mu ji masíruji prstem, mi nedělá zrovna dobře od žaludku. Osobně nemám ráda ani anální sex a vyhýbám se mu,“ svěřuje se pětadvacetiletá Irma. Pro všechny ženy, které mají podobný problém, je tu ale řešení – stačí zavítat do některého ze sexshopů (třeba na internetu) a koupit buď některou z pomůcek pro anální sex, anebo přímo strojek určený na masáž prostaty.

Masáž prostaty: Ideální je na zádech

Na to, abyste si masáží prostaty zpestřili sex, rozhodně nepotřebujete masérský kurz. Stačí jen trocha odvahy zkoušet nové věci a k tomu najít správnou polohu, ve které bude nejlépe přístupná. I když je to individuální, většinou je skvělá poloha na zádech, při níž má partner mírně pokrčené nohy – tak je prostata ideálně nastavená a masáž vám půjde pěkně od ruky. Některým párům zase vyhovuje poloha na boku, případně na břichu (i když při ní jde prostatu často špatně nahmatat), vše chce vyzkoušet.

Jak prostatu masírovat

A jak tedy prakticky na to?

  • Uložte partnera do správné polohy (začněte na zádech), připravte si lubrikační gel, případně pomůcku na masáž, pokud ji nebudete provádět prsty. Opatrně vstupujte do konečníku, nikam nespěchejte.
  • Jakmile se dostanete dovnitř a prostatu nahmátnete, masírujte ji všemi směry, co nejdůkladněji.
  • Partner bude pravděpodobně zažívat nepoznané pocity a může být vzrušen natolik, že jej samotná masáž přivede k vrcholu.
  • V poloze na zádech se přímo nabízí ještě jeden tip – masáž prostaty můžete skloubit i s orálním sexem, anebo mu pomoct druhou rukou.

Anketa KAFE.cz

Vyzkoušeli jste masáž prostaty?

Anna (23): „Ne, ale chystáme se. Oba milujeme anální sex, takže nám to ani jednomu nebude dělat problém. Často partnera dráždím v okolí konečníku.“

Jolana (29): „Ano, ale mě to vůbec nebere. Dělala jsem to kvůli partnerovi, který ale byl nadšený a chtěl by to zopakovat. Já to oddaluji, není to můj šálek čaje.“

Simona (38): „Ano. A oba to milujeme. Provádíme to tak jednou až dvakrát za měsíc a vždycky si tím zpestříme sex. Partner je navíc o deset let starší, takže to bereme i jako prevenci problémů s prostatou. A ještě jedna věc – nikdy bych neřekla, že to vzruší i mě, ale je to tak!“