Než jste se přihlásila do X-Factoru, pracovala jste v baru. Kdy jste toho nechala?

Pracovala jsem v baru do té doby, než jsme odjeli všichni X Faktoráci na hotel. Pak už jsem se nevrátila. Občas mi bývá trochu smutno…

Nestýská se vám po barmanském pultu?

Tahle práce mě hodně bavila. Hlavně jsem měla skvělý šéfy a kolektiv, takže sem tam se mi zasteskne, ale v podstatě už bych se vrátit nechtěla.

X Factor pro vás znamenal hlavně totální změnu profesního života…

Ano, živím se zpěvem a je to příjemná změna. Mám kapelu, se kterou vystupujeme, což mě baví asi ze všeho nejvíc. Jinak zpívám v muzikálu Kladivo na čarodějnice.

Co říkal vašemu rozhodnutí odejít z baru váš přítel?

Byl rád, že jsem se dostala v soutěži takhle daleko, takže to myslím ani neřešil.

Potěšilo vás angažmá coby hraběnka z Galle v muzikálu Kladivo na čarodějnice? Jak jste roli získala?

Ano, moc! Jsem ráda, že jsem dostala příležitost v tomhle muzikálu hrát. Roli jsem získala tím, že jsem šla na casting.

Co byste chtěla ve zpívání dokázat, co je váš sen jako zpěvačky?

Chtěla bych dělat muziku, kterou budou lidi rádi poslouchat, bude se hrát v rádiích, sem tam dostane nějaké ocenění. Můj sen zpěvačky by byl asi vyprodaný Strahov (úsměv) a kdyby moje muzika přesáhla i hranice Č.R… Ale to už jsou asi vzdušné zámky.

S kým byste si chtěla zazpívat duet, kdybyste si mohla vybrat bez omezení?

S Pink! A z chlapů by to byl asi Robbie Williams... Z české scény by to byla asi Helena Zeťová a Dan Bárta.

Jaká hudba se vám líbí, která vás inspiruje?

Miluju novou desku Pink – Funhouse. Takže pop-rock. Z českých kapel mám nejraději Post-it......

Jak byste charakterizovala hudbu, kterou sama prezentujete s vaší kapelou ?

Pop-rock.

Stýkáte se s některými kolegy z X Factoru?

Tuším, že v Kladivu zpívá i Jirka Zonyga… Kromě Jirky je to i Ondra Ruml, Kamča Nývltová, kluci z All-x, Terezka Zelinková a občas si zavoláme s Lukáškem Javůrků.

Jak jste se vůbec dostala ke zpěvu? Máte nějaké umělecké geny v rodině?

U nás zpívá ráda celá rodina, ale někdy moc dlouho… (směje se) Vlastně jen táta hraje občas na kytaru, ale jen tak sobě pro zábavu, ale říká, že jsem celá po něm. Ke zpěvu jsem se dostala až na X-Factoru, jinak to bylo jen pobrukování doma ve sprše.

Vy jste vyučená prodavačka ve zlatnictví, proč jste se takovému pěknému povolání nevěnovala a pracovala v baru?

Ani nevím, proč jsem na tu školu šla… asi se mě nechtělo do 9 třídy. Chtěla jsem dělat kosmetičku, ale tam mě nevzali. Kdybych si mohla vybrat teď, asi by to bylo vše úplně jinak. Taky rozhodoval plat, který mi byl nabízený. Tuším tenkrát 3 tisíce hrubého! Nevěděla jsem, jestli to pán myslel v markách nebo v dolarech…

Úspěch v soutěži vám přinesl i jistou slávu, dá se to vydržet?

Je to k nevydržení! (směje se) Né, dělám si legraci. Samozřejmě že se to dá vydržet, naopak je to příjemné.

Poznávají vás ještě lidé na ulici?

Když se namaluju, tak ano…

Mnoha lidem, třeba misskám, po úspěchu zkrachuje vztah s přítelem, vy jste to s Radkem dokázali překonat? Jak se váš přítel vyrovnává s vaší popularitou a slávou?

Snažíme se žít stejně jako před soutěží. Pokouším se jezdit co nejčastěji do Českých Budějovic. Oba dva jsme hodně tolerantní a asi taky proto to může fungovat. A slávou? Nevím, jestli bych to takhle nazvala. Radek se vyrovnává se vším perfektně!

Považujete se za celebritu?

Nééééééé.....

Jste zastánkyní svatby nebo vztahu tzv. na psí knížku? Myslíte si, že je potřeba mít úřední papír na šťastný vztah?

Jednou bych se chtěla určitě vdát, ale nemyslím si, že svatba je zárukou šťastného vztahu.

Kolik byste chtěla mít dětí, už jste o tom s přítelem mluvila?

Já jsem vždycky chtěla 3 děti, ale nevím, nevím, jak to stihnu. Myslím, že na děti mám ještě čas, protože se stále ještě nedostavil rozum. Ale to bych asi děti neměla nikdy, kdybych měla čekat, až se dostaví (směje se). S přítelem jsme to ještě neprobírali. Já mám krásného dvouletého synovce a ten mě zatím bohatě vystačí.

Stále bydlíte v jižních Čechách, nebo jste přesídlila na trvalo do Prahy?

Bydlím půl na půl - chvilku Praha, chvilku Budějovice. Asi bych nedokázala žít bez Budějovic, ale na Prahu už si zvykám. Za chvilku tam budu jako doma.

Jaký je rozdíl mezi Budějovicemi a Prahou? Jací jsou podle vás Pražáci?

Budějovice jsou taková malá vesnička, kde se každý s každým zná. Mám tady spoustu známých a kamarádů, rodinu... Praha je nádherná, velká a snadno se tady ztratím. Taky se tady strašně kradou auta a já to pocítila na vlastní kůži. A Pražáci? Neznají pikador! (párek v rohlíku) Jinak znám v podstatě samé pražské naplaveniny jako jsem já a těch málo rodilých Pražáků, co znám, mám moc ráda.

Na závěr pár »ženských« dotazů. Jakou máte barvu vlasů od přírody?

Dřív jsem byla úplně blonďatá, ale věkem jsem nějak ztmavla - takže špinavá blond. (usmívá se)

Jak často navštívíte kadeřníka, chodíte také na kosmetiku?

Vlasy mi dělá kamarádka Ivanka Zavřelová, která má svůj salon v Českých Budějovicích a já tam chodím jen na úpravu mých napletených vlasů. Na kosmetice jsem nebyla asi tak rok, ale budu muset jít v nejbližší době...

Stáváte se někdy terčem vtípků o blondýnách, vytáčejí vás?

To je na denním pořádku, i já sama je používám, takže mě nevytáčejí...

Jak se udržujete v kondici, cvičíte, sportujete?

Chodím do posilovny a v létě hrajeme beachvolejbal.

Ze životopisu Martiny Pártlové
Narodila se 28. května 1979 v Českých Budějovicích. Vyučila se prodavačkou ve zlatnictví, ale až do soutěže X Factor pracovala jako barmanka. Je svobodná a má přítele Radka. Založila v Českých Budějovicích kapelu, se kterou nyní vystupuje. Hraje v muzikálu Kladivo na čarodějnice. V X Factoru soutěžila v kategorii 25+, jejíž patronkou byla Gábina Osvaldová. Skončila na 4. místě.

Jste zastánkyní zdravého způsobu života? Kouříte? Jíte zdravě? Co je vaše nejoblíbenější jídlo a nápoj? Co byste nikdy nejedla?

Bohužel mi chutná všechno nezdravé jako je svíčková, vepřo-knedlo, sladké, prostě všechno, co se jíst nemá na štíhlou linii. Navíc to všechno zapíjím coca-colou. Ani pivo, které mi chutná, není zrovna dietní. Tohoto všeho bych se nerada vzdávala. Je to má největší radost. A co bych nikdy nesnědla? Asi červy, kobylky, prostě nic, co se konzumuje někde na východě...

Držela jste někdy dietu, s jakým úspěchem?

Ano držela... ale špatnou, skoro jsem nejedla, jen jsem pila vodu, kafe a kouřila cigarety. Zhubla jsem asi 6 kg, ale vydrželo mi to tak 3 měsíce, pak jsem začala zase papat a bylo to ještě horší než před tím! (směje se)

Co si myslíte o feministkách? Myslíte si, že muži a ženy mají u nás stejné šance?

Nemám nic proti ničemu, ale nemělo by se to přehánět. S tou šancí je to těžké, někdy pomůžou ženské zbraně, ale v podstatě to mají páni asi jednodušší. Rozhodně někde za tu samou práci berou víc peněz.