Když MARTIN ZACH (25) loni získal titul Muž roku, nebyl zadaný a stálou přítelkyni neměl dobře dva roky. Dnes je ale všechno jinak. Den po svém vítězství v důsledku úrazu částečně ochrnul a během léčení poznal Nikolu Hrubou (18).

Nikola studuje střední školu a žije s rodiči v Kladrubech, přičemž její maminka hraje v této love story stěžejní roli. Pracuje totiž jako fyzioterapeutka v rehabilitačním centru, kde si vzala po úraze do parády právě Martina. Poprvé ho tedy Nikola potkala u maminky v práci, kam zaskočila víceméně náhodou. Tehdy ale měla známost, tak na nějaké sbližování ani nepomyslela. „Balil mě ale tak dlouho, až jsem podlehla…“ směje se Nikola a dodává, co ji na Martinovi prvotně zaujalo: „Jeho oči a smysl pro humor.“

Expres Kladruby - Vrchlabí
Dnes spolu chodí víc než půl roku. Na společné bydlení je prý ještě čas, a tak pendlují mezi Kladruby a Vrchlabím, kde bydlí Martin. Možná vás napadne, že pro osmnáctiletou slečnu může být láska s klukem na vozíčku dost komplikovaná. „Ten vztah je úplně normální, až na to, že Martin vedle mě nechodí, ale jezdí…“ odpovídá vtipně Nikola. Samozřejmě si ale musela osvojit jisté dovednosti, jako třeba pomoci Martinovi z vozíku či nastoupit do auta. To se ovšem naučila ochotně, jelikož nerada cestuje autobusem, a tak jí vyhovuje, že si pro ni Martin jezdí. „Je paradox, že dokud jsem byl zdravý, dlouho jsem byl sám, a teď, na vozíku, jsem našel přítelkyni…“ říká Martin, který se nevzdává naděje na své úplné uzdravení a momentální stav bere jako životní zkoušku.