„Je skvělé tady být. Všichni jsou k nám velmi milí a hýčkají nás. Ze všech lidí je cítit absolutní profesionalita a nadšení. Je to pro nás zábava a obrovské dobrodružství. Výlet do země divů a do skvělého města. Miluju to tady,“ popisuje atmosféru soutěže Marta Jandová a Václav Noid Bárta ji doplňuje: „Je to nádherný pocit a už teď si připadám jako vítěz. Zažít hudební soutěž tak obrovského formátu se totiž člověku podaří jen jednou za život.“

Evropská mezinárodní hudební soutěž za šedesát let své existence objevila řadu pěveckých talentů i osobností evropské populární hudby, jakými jsou CelineDion, Olivia Newton-John či skupina ABBA. Martu Jandovou a Václava Noida Bártu s duetem Hope Never Dies poslala do soutěže odborná porota složená z publicistů, kritiků i aktivních muzikantů. Přímý přenos druhého semifinálového kola, v němž budou o postup do finále spolu s interprety z Česka soupeřit zástupci dalších 16 zemí, odvysílá ČT art ve čtvrtek od 21:00 hodin.

O celkovém vítězi pak diváci rozhodnou během finále, jehož přímý přenos mohou sledovat v sobotu na ČT1 od 21:00 hodin. Celou soutěží bude české diváky provázet Aleš Háma, který přímo z Vídně, hostitelského města soutěže, bude komentovat všechna odvysílaná kola.

Již od 12. května se ve Vídni oba čeští soutěžící připravují a absolvují řadu technických i pódiových zkoušek, rozhovorů a dalších setkání. Novináři z celého světa, sledující zkoušky na druhé semifinále, zařadili vystoupení České republiky na čtvrtou příčku z šestnácti zemí, které ten den viděli. Potvrzují tak všeobecně velmi kladné přijetí našich soutěžících mezi novináři, organizátory a ostatními účastníky.