Radikální změny jsou pro Marii už minulostí. Dnes zůstává u osvědčené blond barvy i krátkého sestřihu. „Trendy sleduji s nadhledem, mám svůj styl a toho se držím,“ svěřila se na úvod Marie. Přesto je ale zvědavá, co na dnešní proměnu řeknou její blízcí a jak se jim bude líbit.

Před proměnou...

Paní Marie na nás zpočátku působila tajemně, ale posléze se rozpovídala – především o tom, co ráda dělá ve svém volné čase. Kromě toho, že má doma čtyři děti, kterým se musí věnovat na maximum, se ráda stará o svou zahrádku, kde si „hýčká“ své kytky či keře s ovocem. Protože svou energii i čas dává právě nejvíce dětem, tak je také vděčná za den volna, kdy se může pořádně odreagovat, vyspat se či si zajít na nějakou relaxační kůru. Přesně tak pojala i dnešní proměnu - nepotřebuje si prý zvýšit sebevědomí, ale ráda by prožila příjemný den, kdy se o ní postará tým profesionálů.

Co s vlasy? Nastupuje kadeřník

Kadeřnice Bára nejdříve provedla typologii vlasů a musela konstatovat, že vlasy paní Marie potřebují velkou regeneraci. Časté barvení nesprávnými přípravky je totiž udělalo nepoddajné, neživé a bez lesku. Proto se Bára s Marií dohody, že vlasy hodně sestříhají a oživí „zažloutlý“ odstín šetrnějším přelivem s tmavšími melírky.

Kadeřnice tedy nejprve aplikovala po malých pramínkách světle hnědý tón, který po 30 minutách překryla studeným blond přelivem. Pak vlasy pečlivě umyla a nanesla nezbytnou regenerační kůru z vlasové řady Kérastase.

Marie byla zvyklá nosit kratší rozpuštěný sestřih, proto se Bára rozhodla pro podobný účes, který jí ale navíc ulehčí domácí úpravu a přidá na eleganci. Vlasy tedy zkrátila po celé délce a v přední části je pak za sucha sestříhala do objemu. Při úpravě pak postačil jen velký kulatý kartáč, přes který Bára všechny vlasy vyfoukala. Celou hřívu pak nakonec pročesala a prsty jemně nanesla trochu pasty pro ještě větší lesk.

S vizáží poradí vizážistka

Vizáž: Jana Hotová, salon Unique, značka Payot

Protože má Marie každý den nabitý program, tak si pro ni vizážistka Jana vybrala denní pudrové líčení, které je vhodné jak pro ženy do zaměstnání, tak pro maminky na mateřské - hodí se totiž ke kostýmku i k pracovnímu plášti. Navíc podpoří přirozenou krásu a pleti dodá jemný sametový nádech.

Nejdříve Jana očistila pleť tonizační vodou a na celý obličej nanesla dlouhotrvající hydratační krém, který nechala 1 minutu vpít do pleti. Kruhy pod očima, žilky a další nedostatky pak zakryla světlým korektorem v tyčince a rozklepala ho prsty po výše zmíněných postižených místech. Jako další Jana použila matný make-up – ten rozetřela do ztracena ke krku a následně ho celý zafixovala směsí rozjasňujících pudrů.

Pěnovým aplikátorem Jana nanesla na obě pohyblivá víčka bílý stín a do vnějšího koutku, směrem do středu pak aplikovala stín zelený, který oběma očím dodal barevný, letní nádech.

Světle růžová rtěnka pak efekt celého líčení ještě více vyzdvihla a rty udělala neodolatelné.

Pak ještě proběh závěrečný styling vlasů a Marie se mohla jít fotit…

Po proměně...

Líčení – použité přípravky

Vizážistka použila na nalíčení následující přípravky dekorativní kosmetiky PAYOT:

Dlouhotrvající krém Hydration 24
Korektor
Fond de Teint – make-up
Poudre touche finale – hydratační kompaktní pudr
Paupiéres velours – podkladový, bílý a světle růžový stín na oční víčka
Mascara envoutant – prodlužující řasenka
Kontura na rty
Tvářenka bronz
Rtěnka Rouges seduction rose s leskem

A co na proměnu říkala paní Marie?

„Účes i líčení se mi moc líbí. Navíc jsem si tady s vámi krásně odpočinula a odreagovala se od svých každodenních povinností.“

Kosmetická poradkyně Jana Hotová doporučuje:

Odličování a čištění pleti: Specifická péče:
  • Hydratační mléko s Karité máslem Demaquillant Essentiel.
  • 1x týdně (pro péči o pokožku v době spánku) je vhodné používat přípravek Nutri Hydra Nuit pro celkovou hydrataci a masku Masque Reveil Eclat – s rozjasňujícími účinky a s vitamínem C.
Odličování očí a rtů: Oči ráno a večer:
  • Demaquillant Sensation Yeux et Levres – pleťová voda na oči a rty pro jemné odlíčení
  • Remoderační sérum a.e.g. kompenzační komplex dising lift, Nutricia ultra riche nuit
Obličej ráno: Obličej večer:
  • Krém Nutri Hydra Control
  • Na obličej a krk použít Design Rich Creme, aby pleť v době odpočívání účinně regenerovala

Realizátoři proměny

Tuto proměnu pomohli zrealizovat: