Diskutujte: Souhlasíte s Marcelou v tom, že za všechno může láska?

Při různých příležitostech jste řekla, že ženy toho unesou víc než chlapi. Proč si to myslíte?
Jednoduchá odpověď, rodíme děti. Přivádíme na svět nové životy a v tom to celý je! Máme větší práh bolestivosti a právě proto mnohem silnější pud sebezáchovy.

Máte dvě děti, které je víc po vás?
Řekla bych, že Vanda. Je Štír a to je diagnóza sama pro sebe. Vím, o čem mluvím, jsem narozená ve stejném znamení. Dělá stejné blbosti, které mám už za sebou, ale ústa, když to řeknu slušně, si musí nabít sama. Mohu poradit, varovat, ale jak se v danou chvíli zachová, to je jen a jen na ní.

V čem se od ní naopak odlišujete?
Jasně že dnes skrze zkušenosti vidím v ní i v synovi hodně sebe. To úžasné předání osobního kódu. Vanda studuje prvním rokem herectví a velmi hezky zpívá. Problém je v tom, že se stydí. Dokonce i přede mnou, když jsme samy doma. Ale jde o to, aby se otrkala, získala patřičnou sebedůvěru a ono to časem půjde samo.

Nelitujete, že jste nikdy neměla tvrdé lokty? Třeba jste dnes mohla být ještě slavnější.
Nestěžuju si! Hudba je pro mě neskutečně kreativní platforma, na které bych si ráda vyzkoušela všechny její odstíny! Ano, jsem pro některé posluchače nezařaditelná, ale zároveň také vím, že kdo si mě chce najít, tak to udělá! Jasně, že lidi mají rádi „škatulky“, ale tím se rozhodně nechci znepokojovat.

Pokud byste zpívala výlučně jen krásný pop, byla byste dnes dál?
Nevím, možná... Vždycky mě ale zajímaly desky na „druhý poslech“, objevovat tajemství, nové harmonie. Ráda si hraju – s image, se zvukem, oblečením, účesem. Není to však první plán a nechci si připustit, že je to taky záležitost ostrejch loktů. Nerada řeším zákulisní intriky, pro mě je podstatnější zaobírat se výrazem písniček.

Nebo rodinou...
A jsme u toho. Jsou zpěvačky, které děti odložily manželovi nebo chůvám a vrhly se dál za kariérou. Pro mě je možnost mít děti něco úžasnýho! Když se mi narodily, věnovala jsem jim veškerý svůj čas a cítila jsem, že je správné být s nimi. Zažít to, jak rostou, poprvé promluví... Kariéra šla v ten moment k ledu, ale věřte mi, že mi to bylo docela vážně fuk. Dalším oříškem je to, že se mnou je možná potíž.

V čem?
V tom, že mám svůj názor a mám jasnej cíl. A dost často jdu proti proudu. Velmi si proto vážím Vladimíra (Vladimír Kočandrle, vydavatel a bývalý přítel zpěvačky – pozn. aut.), že mě respektuje, a vznikají tak další krásný věci pro OK Band. Děti, muzika, hezký počasí. Člověk, kterýho neznám, a on mi na ulici opětuje úsměv. Někdy se směju až programově, protože si jako naivní blbec myslím, že když vysíláte pozitivní signál, tak se vám to vrátí.

Vrací se vám to?
Někdy jo, někdy ne. Měl byste být přece pozitivně naladěn a nezatěžovat okolí jakýmkoli svým problémem. Jsem zvyklá si starosti vyřešit doma, v kruhu těch, kteří stojí při mně v dobrým i zlým.

Kdy jste si naposledy řekla: Možná za to může láska?
Ta může za všechno a říkám si to skoro pořád. Navíc je to úžasná písnička a skvělej text. Součást výběru ke 30. výročí mojí „krevní skupiny“, a to není náhoda! Láska a nenávist – bílá a černá, věci, který se vám v životě permanentně střídají.

Tip KAFE.cz

Celý rozhovor si můžete přečíst v aktuálním čísle časopisu Vlasta.