Maratonci se v centru Prahy sejdou už počtyřiadvacáté, letos se jich do pražských ulic vydá více než deset tisíc. Na všechny běžce čeká trasa se začátkem a koncem na Staroměstském náměstí, vedoucí kolem Vltavy, překračující Karlův most a míjející řadu pražských pamětihodností. Poměřit své síly na 42 kilometrů a 195 metrů dlouhé trase se běžci vydají v neděli 6. května v 9 hodin. Pokud ještě nemáte svoje startovní číslo, měli byste si ho rychle pořídit na webu www.runczech.com. A jestliže náhodou nepoběžíte, vydejte se spolu s námi fandit do pražských ulic – maratonská atmosféra je strhující díky každému jednomu fanouškovi.

Samotný maraton však zdaleka není to jediné, co Volkswagen Maratonský víkend nabízí. Už ve čtvrtek 3. května otevře na Výstavišti v Holešovicích své dveře největší sportovní veletrh v Čechách, Sport Expo. Svým návštěvníkům nabídne široký sortiment od běžeckého vybavení po zdravou stravu, prevenci a regeneraci. Součástí bude i pestrý doprovodný program od besed se zajímavými osobnostmi přes předzávodní Pasta Party až k vyzkoušení si nových sportů.

K Výstavišti a do Stromovky se vyplatí zajít také v sobotu 5. května, kdy je na pořadu dne dm rodinný den. Nesoutěžní dm rodinný běh ve Stromovce je určený celým rodinám včetně nejmenších dětí, tří nebo pětikilometrovou trasu ve Stromovce totiž zvládne opravdu každý. Určitě nenechte doma ani své čtyřnohé mazlíčky, na oblíbené Procházce se psy získají spoustu nových kamarádů a spolu s vámi se také proběhnou Stromovkou. To si nemůžete nechat ujít!