Hlavní je se nezbláznit a neutopit se v moři všech těch nabízených kosmetických přípravků mnohdy za nesmyslné ceny.
Čas ani proces fyziologického stárnutí pleti zastavit nelze. Zázraky se bohužel nedějí. Snadno podléháme iluzím a planým slibům kosmetických firem. Jak lehce se necháme ovlivnit reklamou a mnohdy zbytečně nakupujeme drahou zahraniční kosmetiku. Otázka tedy zní - lze vůbec zpomalit a ovlivnit fyziologický proces stárnutí pleti? My říkáme - ano! Na našich webových stránkách proto přinášíme něco jako manuál pro dokonalou pleť. Žádný zázračný elixír mládí od nás ale nečekejte. Zkušenosti, dlouholetou praxi a upřímně míněné rady ano. Dnes si řekneme něco o tom, jak důležitá je pro dokonalou a krásnou pleť naše životospráva.

Když kosmetika nestačí a za všechno můžou hormony

Kůže odráží naše duševní rozpoložení, jako každý jiný orgán. Velkou roli zde hrají hormony a celkový životní styl od stravování, přes tělesný pohyb a odpočinek. A my žijeme ve století hormonů. Hormonální poruchy se na kůži projevují okamžitě. Všimněte si například, že nápadně hezkou pleť mají těhotné ženy, což se vysvětluje zvýšeným množstvím estrogenů. V období přechodu u žen množství estrogenů zase klesá, což vysvětluje opačný jev - stárnutí pleti. Přímý vliv na kvalitu pleti mají stresové hormony – adrenalin a kortison. Dobře víme, že adrenalin zvyšuje prokrvování pokožky a někdy se mohou objevit i nepěkné tzv. hektické skvrny.

Záleží na tom, co jíme a pijeme – ale proč?

Zdravá a vyvážená strava zásobuje kůži vším, co je zapotřebí. Alkohol ve vysokých dávkách okrádá tělo o důležité vitamíny a negativně ovlivňuje hospodaření s vodou, což je na kůži nejvíce vidět. Kvalitu pleti negativně ovlivňují i opakované odtučňovací kúry či dlouhodobý stres. K trvalému stresu patří málo spánku, kouření, alkohol, celková nervozita a strnulost svalů.V tomto období se snadno přihodí, že přísun vitamínů, minerálií a stopových prvků je zákonitě nedostatečný. Nejlepší, co můžeme v takovém případě udělat, je naučit se snídat třeba Pohár života. Jeho příprava je velmi jednoduchá. Pohár života dodá organismu velké množství chybějících vitamínů a minerálů a přitom ho nezatíží konzervanty. Měli bychom také vědět, že chyby ve stravování se na kůži neprojeví hned, ale zahlazování stop je vždy proces zdlouhavý a náročný. Ze všeho nejlepší je aktivní pohyb. Rozproudí krev, která proniká až do nejjemnějších tkání kůže a zásobuje kožní buňky vším, co ony potřebují. Všimněte si, že po jakémkoliv intenzivním pohybu vypadá naše kůže svěží a hladší než předtím.

Úplně nejlepší je vyspinkat se do růžova

Kůže se nejlépe regeneruje ve spánku. Spánek je pro kůži něco jako dovolená. Ostatní tělesné funkce jsou utlumeny a nastává čas opravit všechny škody, které jsme si sami napáchali vlivem ať již slunečního záření, špatnou životosprávou, kouřením, pitím alkoholu, stresem, nedostatečnou hydratací… Většina přípravků určených pouze pro noční ošetření má vyšší obsah tuku než denní ochranné krémy a jsou obohaceny o účinné aktivní látky. V této kategorii přípravků je vynikající například Noční regenerační krém s mořskými řasami pro všechny typy pleti. Zákaznice ho milují. Je lehký, jemný, obsahuje přírodní látky s mimořádnými zpevňujícími a hydratačními účinky.

Hlavním úkolem kosmetiky není udělat vás krásnou, ale udržet pleť v té nejlepší kondici. Hydratujte!

Je málo žen, kterým je úplně jedno, jak vypadají. I tak dokáží být šťastné a spokojené. Proč ne? Ale většině – naštěstí - to jedno není a chtějí se líbit především samy sobě. Takové ženy touží především po krásné pleti. Vždyť krásná pleť nám dodá mladistvý vzhled, signalizuje zdraví a podporuje naše sebevědomí. S přibývajícím věkem se naše pleť vysušuje a my pozorujeme její postupné stárnutí! A to se nám, ženám, vůbec nelíbí! Navíc kožní mazové žlázy přibližně ve 30 letech výrazně omezují tvorbu kožního mazu, snižuje se schopnost vyrábět kvalitní kolagen a elastin, pleť nedokáže udržet vodu, zhoršuje se její pevnost, pružnost a schopnost regenerace. Ze všeho nejdříve, milé ženy, dámy a dívky, musíme neustále hydratovat! Jedině dokonalá a pravidelná hydratace pleti dokáže oddálit její předčasné stárnutí. Tolik potřebnou hydrataci pleti zajistí třeba Hydratační krém s 24hodinovým účinkem. Dobře ho snáší všechny typy pleti. Obsahuje vysokou koncentraci aktivních látek, které zvyšují pevnost a pružnost pokožky a zároveň působí i jako ochrana proti volným radikálům.

A také zpevňujte!

Na našem těle existují místa, kde mazové žlázy úplně chybí. Jsou to krk, dekolt a ruce. Tyto partie, pokud nejsou ošetřovány, nemilosrdně prozradí náš věk. Zaslouží si proto maximální pozornost a péči – tzn. hydratovat a zpevňovat. Rozhodně neuděláte chybu, když se zaměříte na přípravky, které obsahují mořské řasy. Mořské řasy jsou pro tento typ kosmetické péče doslova požehnáním. Jsou nenahraditelným zdrojem vitálních látek nezbytných pro zdraví i krásu těla. Řasy doslova překypují stopovými prvky, proteiny, aminokyselinami, ceramidy a vitamíny. Nejvíce se osvědčil Vypínací a zpevňující fluid s mořskými řasami. Pleť dokáže vyhladit okamžitě a při jeho pravidelném používání partie dekoltu výrazně zpevní. Co víc si přát!