Svého zajdu jsem potkala coby čerstvě rozvedená. Byla jsem v té době nešťastná, neboť mi můj první manžel nasadil takové parohy, že by se za ně nemusel stydět ani dvanácterák.

Takže jsem emancipovaně seděla ve vinárně, lila do sebe jednoho panáka za druhým a občas na sebe koukla do barové vitríny, zda ta moje „ozdoba“ hlavy netrčí všem na odiv.

„Její“ David totiž není jen tak někdo. „On má David řadu milých libůstek, na které si velmi potrpí,“ pravila s úsměvem.

„K snídani mu připravuj müsli s ovocem a ovesnými vločkami, na ty rohlíky se slaninou zapomeň, stěžoval si na žaludeční potíže. Jablíčka mu loupej, slupky mu nedělají dobře. A nezapomeň vydloubnout i bubáčka, víš, jaký je estét.

K večeři má rád rybu, tak nezapomeň na rybí příbor. Všimla jsem si, že s ním neumíš vůbec zacházet.

To, že bude mít ráno připravené čisté a vyžehlené oblečení, je snad samozřejmost a určitě ti nemusím připomínat, že musíš dohlédnout na to, aby nenastydl. Je velmi náchylný k zánětům dýchacích cest.“

U mě si David dával vejce na slanině, na výletech nepohrdl ani hamburgerem a věčně si zapomínal uvázat šálu. Tak jaký vlastně je? Mám si ho vůbec vzít? Představa, že se postěhuju do vily s dámským salonkem, rybími příbory, starožitnostmi a hlavně matinkou, je děsivá.

Renata

Slavní mazánci

  • „Můžete mě klidně přezdívat maminčin mazánek, ale podle mě je fajn, že spolu tak vycházíme. Ráda se podílí na mém životě,“ komentoval nedávné důležité události ve svém životě Leonardo DiCaprio. Před Vánocemi si ho totiž prý maminka zavolala a zavelela: „Tentokrát ji už nenecháš!“ Mínila tím jeho přítelkyni Bar, s níž se už třikrát rozešel. A Leo udělal, co máma nařídila. Na Nový rok jí prý zavolal, že Bar miluje a chtěl by si ji vzít.
  • Herec Bohumil Klepl s úsměvem přiznává, že ho matka stále drží zkrátka. „Když ke mně přijede na návštěvu, tak se vždycky ptá: ‚Kde a co dneska hraješ a v kolik končíš?‘ Pokud přiznám, že konec představení je v půl desáté, prohlásí: ‚Tak ať jsi v deset doma!‘“ líčí a dodává, že ji vždycky raději poslechne.