Nejen muži mívají ejakulaci, ale i některé ženy. Zajímavé je, že k ní u nich ovšem nedochází pravidelně, ale jen občas – některé zástupkyně něžného pohlaví ji prožijí jednou za život, jiné třeba nikdy. Proč vzniká, se sice přesně neví, jisté ale je, že ji provází silné vzrušení a ty, které ji prožily, mluví o mimořádném erotickém zážitku.

Po sexu převlékám postel!

„Když se mi to stalo poprvé, vyděsila jsem se. Myslela jsem, že jsem se při sexu počůrala. Najednou ze mě totiž něco vystříklo a bylo toho tolik, že jsme měli pořádně mokré prostěradlo,“ svěřuje se pětadvacetiletá Katka. „Až později jsem zjistila, že mám ženskou ejakulaci, a i když pocity jsou strašně příjemné, dost mě to trápí. Po sexu musím převléknout postel, na milování třeba v autě můžu zapomenout, protože tam bychom tu spoušť těžko vysušili. S přítelem mám mokrý orgasmus pravidelně a nejsem z něho dvakrát nadšená.“ Přitom Katka by podle odborníků měla být šťastná – většina žen totiž ejakulaci nezažije ani jednou v životě!

KAFE.cz zjistilo

  • Ženský ejakulát nelze zaměňovat s močí. Jde o čirou nebo mírně mléčně zabarvenou vodnatou tekutinu s obsahem fruktózy, sacharózy a fosforečné kyseliny.
  • Nejčastěji bývá množství vyloučené tekutiny v mililitrech (cca 3 čajové lžičky), ale zkušenosti žen hovoří i o dvou decilitrech tekutiny.
  • S mokrým orgasmem se v průběhu života setká 30 % žen.

I ženy mají ejakulát

Podobně jako muži mají i ženy obdobu prostaty na přední straně pochvy. Pokud u nich k ejakulaci dojde, vyloučí dva otvory vedle ústí močové trubice světlou tekutinu, která připomíná mužské sperma – ale pochopitelně spermie neobsahuje. Může jí být různé množství, někteří dokonce hovoří i o decilitru. Ženy, které ji zažily, mnohdy mluví o mokrém orgasmu anebo si myslí, že vyloučená tekutina je moč.

Byl to trapas. Myslel, že jsem se počůrala!

„Byl to trapas. Můj nový partner si tehdy myslel, že neudržím moč a já vlastně taky. Řekl, že s takovou ženskou nechce už nic mít. Rozešli jsme se,“ vzpomíná na první ejakulaci třicetiletá Simona. „O ženském orgasmu jsem tehdy nevěděla, takže i pro mě to byl šok. Ovšem to, co jsem cítila, bylo něco úžasného – i když jsem se za to tehdy styděla. S jiným partnerem už jsem to nezažila,“ dodává.

Anketa KAFE.cz: Zažila jste někdy ženskou ejakulaci ?

Leona (35 let): „Nezažila a tajně závidím všem, co s ní mají zkušenost. Musí to být totiž naprostá bomba. Orgasmy mívám pravidelně, ale mokrého se mi zatím dosáhnout nepodařilo Rozhodně bych se za něj nestyděla a naopak bych se ho snažila co nejvíc užít.“

Radana (55 let): „Budete se divit, ale zažila jsem ho poprvé loni. Ovšem ne s manželem, ale s milencem. Za třicet let manželství mě něco takového nepotkalo, až teď po padesátce. A musím říct, že to byl nejkrásnější zážitek, jaký jsem kdy měla. Doufám, že se mi ho ještě mnohokrát podaří zopakovat.“

Jaroslava (44 let): „Zažila jsem ho jednou, a tak jsem se vyděsila, co to ze mě teče, že jsem se od té doby při sexu nedokázala pořádně uvolnit. Prostě jsem nic o ženském ejakulátu nevěděla a myslela jsem, že jsem po porodu inkontinentní… Takže teď se spíš sexu vyhýbám, prostě to znovu zažít nechci. Prý mám být šťastná, ale na mě to působí opačně.“