1. Kolotoč nad postýlku

Hrací kolotoč je věcí, do níž se vyplatí investovat. Miminko může mít postýlku plnou plyšáků, ale první měsíce se o ně nezajímá a ani na ně příliš nereaguje. Kojence však dokáží zabavit věci, které se točí či míhají nad jeho hlavou. A proto je takový kolotoč zcela ideální. Každé miminko začne sice zajímat v jinou dobu a vydrží na něj koukat různě dlouhý čas, ale i tak se vyplatí. Pustíte mu kolotoč a třeba i stihnete uvařit.

2. Deka s hrazdičkou

Dívání se na kolotoč miminko po nějaké době omrzí, a tak pro ně můžete mít připravenou další aktivitu – deku s hrazdičkou. Prodávají se v různých tvarech, velikostech a tloušťkách, stejně jako s odlišnými funkcemi a samozřejmě v přímo úměrných cenách. Pokud chcete deku pro úplně malé miminko a nemáte doma moc místa, můžete zvolit takovou, kterou lze položit na vaši postel či do dětské postýlky a až si dítě dohraje, můžete ji snadno složit a uschovat. Na trhu jsou i deky multifunkční, které využijete i tehdy, je-li dítě starší – jednoduše sundáte hrazdičku a hračky umístíte do připravených otvorů na okraji deky.

Hrací deka Stonožka

Hrací deka Stonožka

Malá pestrá stonožka – to je ideální hrací deka do bytů, které neoplývají nadbytkem místa. Je dlouhá necelý metr a široká 46 cm, a tak ji můžete vložit i do dětské postýlky. Zabaví miminko pohledem, dotykem i zvukem. Polstrovaná podložka má podporu pro hlavu a krk a skvělé hračky – plyšového motýlka, hrací kytičku a houpající se zrcátko. Odnímatelná hrazdička se dá připnout k postýlce. Snadno se zavře zipem, a tak se hodí i pro cestování.

Cena: 960 Kč (beruskakocarky.com)

3. Houpací lehátko

Další možností, která miminko dokáže zabavit, je houpací lehátko. Nejen, že si ho tak můžete vzít s sebou třeba do kuchyně, nebo na zahrádku, ale ještě rozvíjíte pohybové a rozumové schopnosti dítěte, jeho koordinaci, důvtip, rozumové schopnosti a vnímání. Na trhu je celá řada lehátek vhodných pro děti různého stáří a s odlišnými aktivitami. Pokud chcete děťátko co nejvíce zaujmout, vyberte si takové, které ho pohoupe a ještě mu zahraje melodie. Součástí by vždy měla být hrazdička s hračkami.