Paní Ludmila má za sebou nelehké životní období. Proto je pro ni každá změna velkou výzvou a příjemným zpestřením. „Do soutěžě mě přihlásila dcera. Prý bych si proměnu zasloužila. Přivítala jsem to s velkým nadšením, protože už dlouho přemýšlím, jak bych mohla změnit vzhled. Děkuji všem, kteří mi v soutěži o proměnu dali svůj hlas.“ řekla nám Ludmila.

Před proměnou...

Dříve byla Ludmila zaměstnaná jako vedoucí prodejny. Kvůli péči o nemocnou maminku ale této práce musela nechat. Nějakou dobu proto zůstala doma. „Neměla jsem čas ani chuť věnovat se sama sobě. Tohle náročné období je ale už za mnou, a tak bych ráda nabyla sebedůvěru a zase se líbila sama sobě,“ svěřila se sympatická dáma.

Před dvěma lety se rozhodla, že by se mohla uplatnit jako makléřka. A tak začala pracovat v realitní firmě, kde vyřizuje prodeje bytů či pronájmy domů. Práce je to náročná, navíc v době ekonomické krize. Přesto se ještě rozhodla pro dálkové studium na obchodní škole v Českých Budějovicích, kde si dodělává bakalářský diplom. „Do školy mě také přihlásila dcera. Prý aby mi nezakrněl mozek,“ usmívá se paní Ludmila.

Proměňujeme...

Co s vlasy? Nastupuje kadeřník

„Ludmila má nepoddajné vlasy, které se musejí po celé délce prostříhat a protenčit. Proměna bude celková, protože barva vlasů je vybledlá a účesu neprospívá,“ shodly se kadeřnice. Petra s Jitkou se tedy po krátké poradě rozhodly pro výrazný hnědý odstín a krátký sestřih. To aby měl výsledný účes šmrnc a vlasy vypadaly dlouhodobě upraveně.

Vlasy bylo potřeba nechat odpočinout od častého melírování. Kadeřnice Jitka proto tentokráte zvolila jen jednu barvu – přírodní hnědou (571 Kadus). Ta se později sama přizpůsobí účesu a na původní prosvětlené hlavě chytne různé odstíny.

Kadeřnice Petra se pak pustila do stříhání. A vykouzlila kratší účes, který se dobře upravuje i doma. Vlasy zkrátila po celé délce a na topu hlavy postupně sestříhala kratší ofinu, která pak přirozeně spadne na pravou stranu.

S vizáží poradí vizážistka

Vizáž: Lucie Svobodová, značka M.A.C. a Kryolan

Po vlasové proměně si Ludmilu vzala na starost naše vizážistka, maskérka Lucie Svobodová. „Ludmila má sušší pleť, patrné jsou i mimické vrásky. Tím trpí mnoho žen ve středním věku, není třeba se tím znepokojovat. Doporučila bych občasnou návštěvu kosmetického salonu a pravidelné používání výživných krémů. Pokožka pak bude pružnější a hydratovaná,“ řekla na úvod Lucie.

Začínalo se make-upem. Na nerovnosti vizážistka aplikovala podkladovou bázi, korektor a liftingový make-up. Bronzový nádech zajistil tmavší pudr. Kontury obličeje Lucie zvýraznila třpytivou tvářenkou.

S očima si vizážistka Lucie také pěkně pohrála. Zlatými a hnědými odstíny pokryla celé víčko a pro oživení vytvořila ve vnitřní části několika tahy šedého stínu kočičí tvar. Ještě většího přirozeného zvýraznění oka docílila použitím hnědé tužky. Nanesla ji na horní a spodní víčko těsně nad řasy. Pro »jiskru v oku« zachovala vnitřní koutek o něco světlejší a řasy přetáhla řasenkou.

Pro dokonalý vzhled rtů nakonec Lucie použila červenou konturovací tužku a rtěnku stejného odstínu.

Po proměně...

Líčení – použité přípravky

Vizážistka použila na nalíčení Marcely následující přípravky dekorativní kosmetiky M.A.C. a Kryolan:

Hydratační krém
Světlý korektor
Liftingový make-up – bronzový odstín
Kompaktní pudr
Zlaté a šedivé stíny na oční víčka
Revitalizační řasenka
Hnědá konturka na oči
Tvářenka bronz
Rtěnka Rouges seduction rose a kontura na rty – červená

A co na proměnu říkala Ludmila?

„Nejsem sice zvyklá na tak výrazné líčení, ale k tmavšímu odstínu vlasů se to hodí. Je to moje životní proměna.“

Kosmetická poradkyně Jana Hotová doporučuje:

Odličování a čištění pleti: Specifická péče:
  • Revitalizační tonik bez alkoholu Lotion Essentielle.
  • Hydratační odličovací mléko s Karite máslem Demaquillant Essentiel.

  • 1x týdně vyhlazující a oživovací maska Masque visage anti-rides.
Odličovač očí a rtů: Oči ráno a večer:
  • Damaquillante 2v1 pro velmi jemné odlíčení.
  • Remoderační sérum a.e.g. kompenzační komplex dising lift, Nutricia ultra riche nuit.
Obličej ráno: Obličej večer:
  • Denní hydratační krém Hydratation 24 protaction 10UV.
  • Opět sérum Design, navíc lehkými poklepy nanášíme oční krém Design Begard. Na závěr pak na obličej a krk použijeme Design Rich Creme, aby pleť v době odpočívání zregenerovala.

Realizátoři proměny

Tuto proměnu pomohli zrealizovat:

Vlasy: Petra Gallová a Jitka Rohlíková, vlasové studio Kadus design
Vizáž: Lucie Svobodová, značka M.A.C. a Kryolan