Diskutujte: Proč má Mahulena smůlu v lásce?

MAHULENA BOČANOVÁ (45) má za sebou tak trochu divočejší období. Poté, co se rozvedla s otcem své dcery, prožila několik vztahů, ale žádný z oněch mužů nebyl, zdá se, tím pravým.

Když jsme si domlouvaly rozhovor, nechtěla jste mluvit o vztahu s mladším mužem. Mezitím jste se ale rozešli…
Ano, to je pravda, takový je prostě život. Máme ale stále dobré vztahy a to je pro mě důležité. Je škoda, když se rozchodem zakončí i kamarádství, ale to záleží už jen na slušnosti a inteligenci obou zúčastněných. Někdy to partner snese s noblesou a jindy to prostě neudýchá, i to se dá samozřejmě pochopit. Já naštěstí v drtivé většině případů mám se svými bývalými láskami absolutní pohodu a klid.

A máte dneska lepší radar na to, jak si budete s někým rozumět? Poznáte rychleji, než třeba ve třiceti, jestli to může klapat?
No samozřejmě, ale někdy přece jdete do vztahu i za situace, kdy víte, že to není nadosmrti, protože vás oba dělá šťastnými, a když potom přijdou dny, kdy už tomu tak není, tak se prostě rozloučíte. Když jste upřímní a nelžete, tak se dá i tak nepříjemná věc, jako je rozchod, zvládnout v klidu a se vzájemnou pomocí.

Je testem společná dovolená?
Říká se to, ale moje testy jsou úplně jiné. Musíme se spolu umět smát a musíme spolu umět i mlčet. Musíme mít společné kamarády a nebo si s kamarády toho druhého porozumět, a hlavně musíme mít stejné zásady, morálku… Tak třeba takové jsou moje testy.

Tip KAFE.cz

Celý rozhovor si můžete přečíst v nejnovějším čísle časopisu Story, které je právě na novinových stáncích.