Každá věc, kterou si vytvoříte sami, má vaši energii a sílu. Kouzlo bude mít potom mnohem větší moc,“ říká Jana Janotová z Prahy, jež se zabývá magickými rituály.

Nejprve nám však poradí jak si udělat vlastní nástroj přání. „Potřebujete tuhý parafín – koupíte ho v lékárně, dále knot, hrnec, úzkou vysokou plechovku, alobal a vonný olej nebo parfém,“ vyjmenovává. Postup je poměrně jednoduchý.

Vodu nalejete do hrnce a přivedete k varu. Pak do ní postavíte plechovku s parafínem nalámaným na kousky, aby se rychleji rozpustil. Přidáte do něj vonný olej či parfém, vezmete knot a namáčíte ho do směsi – vždy ho na chvíli ponoříte, vytáhnete, necháte na vzduchu ztuhnout a pak zase vrátíte do hmoty.

Proces opakujete tak dlouho, až získáte požadovanou velikost. Pro představu: vyrobení svíčky o průměru asi 2,5 centimetru trvá něco přes půl hodiny. Jakmile je výtvor hotový, někam ho pověsíte a necháte ztuhnout.

Tančete a divočte

Hotovo? Obřad tedy může začít. „Soustřeďte se, vizualizujte si splnění svého kouzla, zaříkejte, tancujte, dovádějte nebo své tužby přímo vyryjte do svíčky… Prostě čarujte!

Ale nezapomeňte na to, že svíce musí stále hořet a sami ji nesmíte sfouknout. Po obřadu ji dejte na nějaké bezpečné místo a nechte ji plát dál,“ doporučuje Jana Janotová a ještě radí:

„Při pálení svíček platí, že pro rušení nebo odstraňování nějaké věci či dokonce osoby se pálí svíčky za ubývajícího měsíce, pro získání nějaké věci nebo růst naopak za luny přibývající.“

Čarujte barvami!

Pro umocnění kouzla si připravte svíčku takové barvy, která odpovídá vaší tužbě:

  • Žlutá pomáhá relaxovat a navodit klid v duši. Podporuje věštby, vývoj intelektu, výmluvnost a sebedůvěru.
  • Oranžová přivolá ztracené předměty, je v ní energie a přitažlivost.
  • Růžová zajistí přátelství i lásku. Posiluje harmonii a pochopení. Červená souvisí s láskou, vášní a odvahou.
  • Fialová pomáhá v uzdravení.
  • Modrá chrání před nežádoucími vlivy, vyvolává věštecké sny a udržuje pevné zdraví.
  • Zelená přitahuje peníze, pomáhá najít zaměstnání a zaručuje plodnost.
  • Černá odpuzuje negativní vliv určité osoby, je to podpůrný prostředek při potlačování zlozvyků.
  • Hnědá byla barva našich předků, kteří ji užívali při rituálech spojených se zvířaty či domácností.
  • Bílá se používala při očistných ochranných obřadech. Nahradí všechny ostatní barvy.