Na konci listopadu Lukáš Bech oslavil 48 let a sám o sobě říká, že je pořád herec, i když má rozpracovaných spoustu dalších projektů. I když od roku 1996 s jednou výjimkou na 20 let zmizel z filmových pláten a televizních obrazovek, ve světe se rozhodně neztratil. Procestoval během tří let celou Evropu, kromě Balkánu, nechal se zaměstnávat zahraničními firmami, plynule se domluví pěti jazyky a ve Švýcarsku trávil na snowboardu celou sezónu.

K herectví se dostal díky své tetě, skriptce, která pracovala na Barrandově a jeho fotku měla vystavenou na stole pod sklem. Právě roztomilého klučíka s buclatými tvářemi si všimla režisérka Věra Chytilová a ihned po společném setkání hyperaktivního Lukáše obsadila. Poté šel z role do role, a i když to bylo pro něj a celou rodinu náročné, život herce si užíval. Pak ale přišel šok. Lékaři mu nedoporučili v herecké profesi pokračovat, protože mu na hlasivkách zjistili uzlíky, které ho mohly o hlas zcela připravit. "Také mám diagnózu, která se jmenuje „pražský epitel,“ to znamená, že v krku rostou třásničky, které chrání krk před tím, aby do něj nenapadal jakýkoliv bordel. Normálně rostou nahoru, no a já to mám tak trochu obráceně," říká v rozhovoru pro Ekonomický magazín. (Zdroj: www.e-news.cz, srpen 2020)

Proto s herectvím "seknul" a v klidu odmaturoval na pražském gymnáziu. Díky tomu, že nebyl vázaný žádnými povinnostmi, rozhodl se cestovat. "Vždycky mě bavily jazyky. Potom jsem odjel studovat do Holandska a zároveň se starat o nějaké nemovitosti," prozrazuje v rozhovoru. Dnes, kdy si musí dát od cestování pauzu, ale nezahálí. Moderuje pro internetovou televizi pořad o filmových místech, kde využívá jednu ze svých profesí filmového lokátora nebo píše scénáře. "Bohužel jsem zjistil, že situace je taková, že točí herci ze dvou divadel, což je asi tak všechno. Proto jsem se rozhodl, že asi jediná šance, jak se dostat na obrazovku nebo plátno, je napsat si něco sám pro sebe. Kupodivu jsem našel pár témat, která jsou tak zajímavá, že mě přiměla k tomu, abych to začal nějak sumarizovat," prozradil své plány v rozhovoru pro deník Týden. (Zdroj: www.sedmicka.tyden.cz, celebrity, listopad 2020)

Rezident Prahy 1 navíc v době koronavirové začal spřádat plány, jak zlepšit život v centru města. Už před osmi lety vstoupil do komunální politiky a snaží se bojovat proti nedodržování nočního klidu a dalších pravidel. "Já jsem zásadně pro zrušení Městské policie a zavedení Obecních policií. Každá daná policie, kterou by zřídila daná obec, by byla zodpovědná právě a jen té obci, tak jak je to na malých městech a městysech," řekl v rozhovoru pro Ekonomický magazín. Hyperaktivita a odulé tváře Lukáši Bechovi zůstaly. Dále rozjíždí různé projekty nebo hraje v zahraničních filmem. Jediné, na co ještě čeká, je založení rodiny.