Po přestěhování z Kanady do Čech Lucie ani v nejmenším nezahálí. Znovu se vrhla do práce a má za sebou hned několik projektů. V roce 2018 spatřila světlo světa její deska Růže, kromě ní ale spojila síly i s dalšími umělci z českého showbyznysu a mnohdy šlo o velká překvapení. Vidět jsme ji mohli například v duetu s ne příliš známým Radimem Flenderem, se kterým nazpívala úspěšnou písničku Stanice Svět. Se Zbyňkem Fricem natočila klip k písni Růže, kde si znovu vyzkoušela svatební šaty, a také má na kontě klip k písni Milování, který získal cenu v kanadském Torontu. Teď pro změnu dostala nabídku zahrát si v novém videoklipu kapely Melodica Válka. Prozradila nám, proč do toho šla.

Váhala jste, zda si v klipu zahrát?

Nejdřív jsem chtěla slyšet písničku. Líbil se mi i nápad na videoklip. Bavilo mě, že budu tentokrát jen herečkou a že se potkáme s Davidem Gránským. Bylo to spíš jako natáčení filmu než klipu.

Jak probíhalo natáčení s Davidem?

Hodně jsme se nasmáli. Propojoval nás Mirek Šimůnek, se kterým se známe oba, byl taková naše spojka.

Předpokládám, že nabídek na spolupráci dostáváte spoustu. Co je pro vás důležité, abyste do toho šla?

Pro mě je nejdůležitější písnička. Nezajímá mě proslulost kapely nebo jakou má pověst, naopak mě mnohem víc baví, když tam ta proslulost ještě není, ale hlavně mě zajímá, jestli vznikne něco, co pak vydrží.

Je to poprvé, co jste hrála v něčím videoklipu?

Ano, myslím, že je to poprvé, co jsem si mohla vyzkoušet natáčení klipu jen z hereckého úhlu pohledu. Ani jako producent, ani jako zpěvačka. Navíc s bezvadnými kolegy a v době druhé světové války. Mrazivá a nezapomenutelná zkušenost. Dobovky jsou prostě nejvíc!

Ani kousek vás nenechali zazpívat?

Já jsem ani nechtěla. Užívala jsem si herectví a bylo mi fajn. Jsem týmová hráčka a tohle bylo přesně podle mého gusta.

Umělcům se letos hodně měnily plány. Vám také?

Změnilo se hodně. Čtrnáct dní před premiérou nám v divadle zrušili představení, tím pádem se všechno přeházelo.

Chystáte teď do konce roku ještě něco nového?

Chystám pořád něco. Neumím moc odpočívat a mám hlavu plnou nápadů. (smích) Ale o práci mluvím, až když je hotová. Ten, kdo mě sleduje na sociálních sítích, má přesný přehled o tom, co se kolem mě děje. Ostatní teď třeba Růži můžou slyšet z rádia.

Dlouho jste pobývala v Kanadě. Teď už budete tady v Česku?

Myslím, že jakékoli chystání se někam je teď úplně zbytečné, takže budeme určitě tady. Jedeme v takovém klidovějším režimu.