Zpěvačka ovšem především zůstává tou stále dobře naladěnou Luckou, která každou druhou větu končí zvonivým smíchem. Jedna podstatná změna mě vlastně napadá: zatímco dříve si nejraději povídala o muzice nebo divadle, dnes řeč nejčastěji stáčí k půlročnímu Matyášovi.

Jak Matyáš zvládal svůj první let?

První tři hodiny řval jako tur. Bylo mi líto spolucestujících, naštěstí nakonec zabrala bonboniéra. Ne že by ji snědl, ale třpytila se, a to bylo asi to pravé ořechové.

Už půl roku se na svět díváte také Matyášovýma očima. Jak se pro vás změnil pod tímto pohledem?

Čím víc cestuju, tím radši se vracím zpátky domů. A sleduju, co se tu změnilo, kdo přišel s něčím novým, čím můžu přispět sama… Prostě doma je doma a nápady ze zahraničí je fajn přivézt k nám. Jako třeba květiny vyrobené z ovoce. Jsou ideální pro všechny, komu nedělá radost dostávat krásnou, ale utrženou chudinku kytku. Můžete si na nich pochutnat a ještě je to originální!

Po tom, co jste právě řekla, asi nebude mylný pocit, že na řezané květiny moc nejste. Netrpíte tím pádem jako divadelní herečka při děkovačkách?

To je trefa do černého! Trpím jako zvíře. Ale moji fanoušci o mně tohle vědí a většinou mi místo kytek posílají mé oblíbené ferrero rocher. Asi ze mě chtějí mít kuličku.

Tak jako už několikrát před tím v životě máte možnost čerstvé konfrontace: opravdu platí, že v porovnání se zahraničím se tu lidé na sebe víc mračí, prodavačky jsou neochotné, číšnici nevrlí…, jak se o Češích občas říká?

Naopak. Zdá se mi, že se usmíváme víc než kdekoli jinde. Určitě třeba víc než ve Francii. Proto taky v Čechách tak ráda chodím všude pěšky.

Podařilo se vašim novým kanadským přátelům přemluvit vás, abyste jim pustila své písničky?

Pár z nich dostalo nové DVD s klipy, protože obrázkům je rozumět víc než slovům. Ale to jen když se o mou práci zajímali. Jinak zůstávám moc ráda v blahé anonymitě a funguju jako Lucie Plekancová, co chodí na procházky s Matyášem a vedle nich hopsá kocour.

Až budete balit zase do Kanady, napěchujete si zavazadlo nějakou svou oblíbenou laskominou, která tam není k dostání?

Ani ne. Mám tam jiné chutě než tady. A steaky mají perfektní, takže je tajně převážet nemusím. (smích) I když vlastně… Povezeme tatranky. Ty tam nemají a Tomáš je má rád.