Šafářová je šťastná, že se konečně stala maminkou. S Tomášem Plekancem vychovává dceru Leontýnku a sama říká, že zažívá jedno z nejhezčích období. „Obrovsky mě naplňuje malá, je to totální změna životního stylu v pozitivním směru,“ svěřila se Šafářová dle magazínu Sedmička.

Kromě malé dcery má jednou za čas na starosti také Plekancovy syny, které má hokejista s Lucií Vondráčkovou ve střídavé péči. „Musím říct, že když máme ještě kluky, což je na půl měsíce, jsou to tři děti a pes, a většinou vůbec nevím, kde ten pes je, protože nás to zaměstnává takovým způsobem, že si občas dělám srandu, že z nuly na tři je velký skok. Ale ne, je to skvělé,“ směje se Šafářová.

Všechny tři děti si podle ní rozumí. „Mám strašnou radost, že spolu mají hezký vztah. Malá je miluje. Je hrozně hezké vidět je takhle dohromady a fungujeme jako rodina, to je pro mě nejvíc, co můžu mít,“ raduje se šťastná tenistka.

Plekance si jako otce rodiny nemůže vynachválit. „Nikdy jsem si nemyslela, kolik rad od tebe dostanu s miminkem, kolik toho zvládneš jako táta a s jakou láskou se o rodinu staráš! Jsi úžasný táta. Milujeme tě a děkujeme,“ napsala Šafářová na svůj Instagram.

Vzhledem k tomu, že je pro ni Plekanec osudovým mužem, chce pro něj být stále atraktivní. I proto nezahálela a začala pozvolna cvičit už v šestinedělí.

„Šli jsme si s Tomášem třeba zahrát tenis, dělala jsem dřepy nebo posilovala břicho. Cvičila jsem zkrátka, jak to šlo, protože obzvlášť ze začátku nebylo kvůli starosti o malou příliš času. Teď se ale dostala do rutiny, kdy okolo deváté až desáté usíná a spí většinou dvě až tři hodiny,“ popsala Šafářová pro web iSport.blesk.cz, jak využívá volný čas.

„Potom spí zase odpoledne. Ten čas s Tomášem využíváme ke cvičení. Teď máme už i plán, podle kterého jedeme, a cvičíme téměř každý den,“ pokračovala tenistka.

„On má plány ještě z Montrealu a já mám svoje staré. Cvičíme tedy podle jeho plánů, a když mi nějaký cvik nevyhovuje, vyměním ho za některý z mých. Většinou jsou to cviky na nohy, na vršek i na stabilizaci vnitřního těla,“ říká Šafářová.

Spokojená se sebou ale stále úplně není. „Pořád tedy cítím, že jsem hodně daleko tomu, abych o sobě mohla říct, že jsem fit. Ve skutečnosti to ale není tak hrozné. Je to pro mě zkrátka jen obrovský rozdíl,“ doplňuje sportovkyně.