Myslíte si, že jídelní doplněk jako příbor dokáže proměnit stolování v zážitek, je tato „maličkost“ pro stolování důležitá?
Je to nenahraditelný prostředník mezi talířem a našimi ústy. Díky příboru si užijeme jídlo, které máme rádi. Proto si myslím, že na příboru záleží a měl by nám dělat radost.

Vaše příbory se odlišují od konkurence, v čem tato odlišnost spočívá, čím jsou jedinečné?
Jsou nepřehlédnutelné. Materiál, barvy, vzory, design, struktura a dokonce i Swarovski krystaly. Vybere si každý. Od klasiky až po moderní minimalismus a design. Každý vidí jedinečnost jinak a my se snažíme, aby si tu svou zákazník našel i v příborech.

Z čeho jsou příbory vyráběny a jak je upravován jejich povrch a potřebují speciální péči? Jak jsem viděla na vašich webových stránkách www.spooon.cz, příbory září nejen krásnými barvami, ale mnohdy jsou i zdobené…
Všechny příbory jsou vyrobeny z nejkvalitnější nerezové oceli. Barevné modely jsou potaženy odolným titanem, který se používá i v lékařství. Proto se mohou používat denně a umývat v myčce nádobí. Další varianty zdobení jsou gravírované, laserované nebo tepané vzory.

Odkud vlastně příbory Herdmar pocházejí, jaký je jejich příběh a jak se dostaly na český trh? A jaká byla vaše cesta k příborům Herdmar?
Rodinná firma Herdmar založená v roce 1911 je z Portugalska, kde je tradice rodinných firem velmi zakořeněná. Díky potřebě zachování dobrého jména mají takové firmy velmi vysoké standardy kvality výrobků.
K příborům mě přivedla náhoda. Jezdila jsem do zahraničí jako překladatelka a setkala se s firmou Herdmar. V té době jsem byla na mateřské a nevěděla jsem, co budu dělat, až skončí, a paní Marques mi nabídla spolupráci. Pro mě to bylo v tu chvíli naprosto nepředstavitelné, ale po dlouhých rozhovorech s manželem jsme se rozhodli, že prodáme malý byt po babičce a budeme podnikat s příbory. V květnu 2011 jsem odletěla do Portugalska, oslavila s Marquesovými 100 let firmy a uzavřeli jsme dohodu o spolupráci. Báječné je, že mě berou jako dalšího člena rodiny. Není to jen suchý byznys.

Máte i nějaké speciální nabídky pro určitý okruh zájemců – co kdybych příbory chtěla objednat jako dárek s věnováním nebo použít jako firemní pozornost s logem společnosti?
Jako běžný zákazník si můžete vybrat z velmi široké nabídky. V případě, že o naše výrobky budou mít zájem profesionální provozy nebo také firmy hledající originální dárek pro své partnery a VIP klienty, je tu možnost laserování loga nebo sloganu.

Doporučila byste tyto příbory všem, či mají svojí specifickou cílovou skupinu?
Naše příbory a doplňky jsou pro každého. Měli jsme i případ, že jsme dali upravit vidličku pro hendikepovaného člověka. Není řečeno, co se hodí a co ne. Jestli jíte každý den na prostřené tabuli nebo máte nohy na stole a jíte lžící. Vždy je jen na vás, co si vyberete a s čím vám bude lépe chutnat.