Vrásky, pupínky nebo kruhy pod očima. To vše je znamením, že se ochuzujete o dobu potřebnou k regeneraci pleti, kdy pokožka nahrazuje odumřelé buňky novými. Tato látková výměna je nejaktivnější právě v noci, proto je potřeba pleť před spaním zbavit nečistot a make-upu. I když se však nelíčíte, střádáte přes celý den na své pleti škodliviny z okolního prostředí. Tyto nečistoty je třeba z pleti doslova umýt, aby pokožka mohla volně dýchat a nezanášely se póry.

Směr odličování je důležitý

Pokud jste večer příliš unavená a zapomínáte na čištění pleti, dopouštíte se jedné z největších chyb v péči o pokožku. S pomocí odličovací kosmetiky odstraňujete nejen make-up, ale také produkty látkové výměny a nečistoty zachycené na pleti v průběhu dne z ovzduší. „Důležitý je i směr odličování – od středu do stran a od čela směrem k bradě. Působením tahů ve směru toku lymfy podporujete odvádění odpadních produktů látkové výměny v oblasti obličeje,“ vysvětlila kosmetička Jitka Šamánková. Dodala, že by se při odličování nemělo zapomínat ani na krk a dekolt. Kůže je v těchto místech velmi jemná a pokud se o ni dobře nepostaráte, objeví se zde první vrásky.

Další chybou je nedostatečná výměna špinavých tampónů při odličování. Zvládnete si odlíčit oči, tváře i rty jediným tampónem? Možná tak šetříte peníze za nákup odličovacích tampónů, ale rozhodně nešetříte svou pleť. Špinavý tampón na pleti zanechává velké množství nečistot. Přestože používáte kvalitní odličovací přípravky, pleť není čistá. Naopak si líčidla po tvářích jen rozmažete. Tampóny proto vyměňujte, dokud poslední, který během vašeho odličování použijete, nezůstane zcela čistý.

Důkladné odlíčení závisí také na kvalitě odličovacích tampónů. Pokud během odličování pouštějí chloupky, určitě je vyměňte za kvalitnější. Drobné vatové chloupky totiž v pórech ulpí namísto nečistot a přes noc působí stejně škodlivě jako zbytky líčidel. Vyvarujte se používání klasické vaty nebo nekvalitních odličovacích tampónů. Hledejte spíše tampóny s pevnou strukturou. Ideální je kombinace kvalitní bavlny a mikrovlákna, které tampónům propůjčuje pevnost i jemnost.

  • Další rady, jak správně pečovat o pleť, najdete na Facebooku – Moderní odličování nebo na stránkách www.odlicovani.cz, kde se také můžete zapojit do soutěže o výrobky Bel!

Vyzkoušejte vlhčené odličovací tampóny Bel Lotion Pads s Aloe Vera nebo s mořskými minerály.

Bel Lotion Pads s obsahem mikrovlákna jsou praktickým pomocníkem pro snadné, rychlé, ale důkladné očištění pleti. Hodí se jak na odličování tváří a dekoltu, tak i očí. Tampóny pleť čistí a hydratují současně. Několik kroků odličování tak zvládnete najednou a snížíte tím počet používaných kosmetických přípravků. Bel Lotion Pads oceníte na cestách i při každodenním použití. Jsou k dostání ve dvou variantách – s Aloe Vera nebo s mořskými minerály. Balení po 30 kusech najdete v praktických krabičkách, které zabraňují vysychání.