Někteří pokročilejší studenti by chtěli nejraději only conversation classes (pouze konverzační lekce). Mnohdy si ale neuvědomují, že very often (velmi často) dělají začátečnické chyby. Tyto mistakes (chyby) se s nimi táhnou již od jejich začátků a těžko se jich zbavují. Často jsou tyto chyby quite typical (celkem typické) a vycházejí z mother tongue (rodný jazyk) nebo nepozornosti.

Mohlo by vás také zajímat: Nejlepší metody a pomůcky k učení angličtiny

Common misconception (běžná mylná představa)

To, že máte základy gramatiky jakž takž zvládnuté, neznamená, že probírání gramatiky se vás již netýká. Někteří studenti rush through (proletí) základní gramatiku, kterou chápou, ale při složitějších gramatických obratech se začnou ztrácet a dělat chyby. V tom případě je lepší se vrátit na začátek a do it from a scratch (vzít to od začátku). Je velmi důležité pochopit i složitější návaznosti. Vezměte si například časy - angličtina jich má dvanáct. A to už je sakra room for an error (prostor pro chybu). Samozřejmě, že některé jsou používané více, některé méně, ale je zapotřebí je znát všechny.

Vocabulary (slovní zásoba)

Pokud se student se svou slovní zásobou dostane na určitý level (stupeň), může být trochu složitější se pohnout o stupínek výš. Především pokud je schopen express (vyjádřit) to, co potřebuje. Unfortunately (bohužel) v této situaci je už o něco těžší se donutit naučit nová slovíčka. Studentům se potom stává, že se často opakují, a přitom by stačilo pár synonyms (synonyma) a hned by jejich vyprávění bylo more interesting (více zajímavé).

Read! (čtěte!)

Čtení je skvělý způsob nejen jak si rozšířit slovní zásobu, ale i se naučit určité idiomy a zafixovat si do memory (paměť) různé slovní obraty. Skvělým zdrojem jsou různé servery s news (zprávy) na internetu. Texty hlavních zpráv jsou zpravidla stručné, jasné a často doplněné fotografiemi.
Jako pokročilejší si můžete troufnout i na knihy. V nich skilled writer (zručný spisovatel) bude používat různá synonyma a vy si tak lehce rozšíříte slovní zásobu.

Movies (filmy)

Dalším dobrým zdrojem jsou filmy. Naučíte se nejen spisovnou angličtinu, ale i slang a různé accents (přízvuky). Královská rodina mluví přeci jenom trochu jinak než dělníci z Liverpoolu :-) nebo immigrants (přistěhovalci) z druhého konce světa.
Dramatické argumments (hádky) mohou být trochu challenge (náročné) na porozumění, ale na druhou stranu si film můžete kousek vrátit a poslechnout znovu.

5 užitečných frází

I am often repeating myself. Často se opakuji.
I didn't understand that part, can I rewind a little bit? Nerozuměl(a) jsem této části, mohu to vrátit?
I would prefer to speak a lot during my lessons. Rád(a) bych během lekcí hodně mluvil(a).
We need to concentrate on ………. for a few classes. Potřebujeme se několik lekcí soustředit na ………….
I still don't understand it, could you explain it again? Pořád tomu nerozumím, můžete to vysvětlit znovu?

Zlatá rada lektorky Lucky:

Neusínejte na vavřínech! Vždycky je co zlepšovat, ale na druhou stranu NOBODY'S PERFECT (nikdo není dokonalý). Je skvělé koukat na film v angličtině, nemuset se spoléhat na titulky a nebát se, že vám z obrazu něco zajímavého uteče.

AnglickyULucky

Na další díl Léto s angličtinou se můžete těšit příští pondělí.