Diskutujte: Jak vypadá vaše léto, co se týče kulturních zážitků? Máte pro ostatní nějaký zajímavý tip?

Hudba

Lianne La Havas – Is Your Love Big Enough? (Supraphon/Warner)

Svěží závan z londýnské scény! Dvaadvacetiletá Londýňanka Lianne La Havas, v loni v listopadu nominovaná na BBC Sound of 2012, nyní přichází se svým debutem Is Your Love Big Enough?, na kterém svůj sametový hlas a la Andreya Triana protkává dvanácti písněmi oscilujícími mezi soulem a indie folkem. Tahle příjemná deska by vám v letní diskografii rozhodně chybět neměla.

Zkoukněte titulní videoklip Is Your Love Big Enough

Zdroj: Youtube

Alejandro G. Roemmers – Návrat mladého prince, 160 str., 219,-, nakl. Garamond

„Tato kniha nám připomíná všechno, na co bychom neměli zapomínat: lásku, bratrství, vzdělání, rodinu, hodnoty, které jsou základem civilizovaného lidského společenství," říká o Návratu mladého prince Bruno d'Agay, potomek Antoina de Saint-Exupéryho. Příběh náctiletého mladíka začíná v pusté krajině argentinské Patagonie, kde ho objeví muž, kterého by ani ve snu nenapadlo, že se jedná o postavu ze slavné knihy Exupéryho. Při cestě automobilem se od něj dozvídá, co ho přivedlo zpátky na Zem, a sám mladík ho svými nevinnými a prostými otázkami nutí k zamyšlení o lidských hodnotách, pochopení a o tom, jak je těžké si při dospívání zachovat dětskou nevinnost.

Kino

Do Říma s láskou – premiéra 19.7.

V nejnovějším snímku situuje populární americký režisér Woody Allen čtyři příběhy do slunné Itálie. Postarší manželský pár přijíždí do Říma, aby poznal budoucího chotě své dcery. Další příběh vypráví o prostitutce, která dokáže svému klientovi splnit jakékoliv přání, a promění ho tak v opravdového muže. Ve třetí povídce si italský dav splete obyčejného muže s filmovou hvězdou a v posledním příběhu zamíchá život mladé dvojici dvě nečekané návštěvy. Po loňském úspěšném filmu Půlnoc v Paříži neurotický Allen opět láká na snímek, ve kterém perlí úchvatně svůdná Penélope Cruz, Alec Baldwin či Greta Gerwig.

Podívejte se na trailer k filmu Do Říma s láskou:

Zdroj: Youtube

Přečtěte si ještě další tipy na výstavy, koncerty a novinky v kině i divadle