Slečna Lenka si velkou změnu přála už dlouho. Když se dozvěděla, že se dostala do našich proměn, byla štěstím bez sebe. Léto je totiž podle ní ten pravý čas překvapit kamarády a okolí správným úletem, který by byl samozřejmě vhodný i na každodenní nošení.

Před proměnou...

„Chtěla bych se v rámci proměny dozvědět něco více o sobě. Jaké mi sluší líčení, jaký účes i které oblečení bych měla nosit,“ svěřila se Lenka, která prý vyzkoušela už ledacos. Nechávala si dělat trvalou, dlouho nosila blond melír nebo černý, hnědý i zrzavý přeliv. Nikdy se však neodvážila nechat si vlasy nezkrátit více než po ramena. Což byla samozřejmě výzva i pro náš kadeřnicko-vizážistický tým...

Na svůj věk má Lenka pestrý pracovní život. Nejdříve byla zaměstnaná v cestovní agentuře, pak byla ve vedení školních táborů a teď pracuje v nakladatelství-exportu, kde má na starosti obchodní oddělení. I když je zaměstnaná jen na půl úvazku, musí být časově flexibilní. Když zrovna není v kanceláři, cestuje a domlouvá obchody s klienty. „Většinou létám do Německa či Rakouska. Jsem moc spokojená. Stále získávám nové zkušenosti a podívám se na různá místa,“ dodává Lenka. Ve volném čase si libuje v četbě a cvičení. A v blízké budoucnosti by chtěla ještě studovat ekonomii.

Proměňujeme...

Co s vlasy? Nastupuje kadeřník

Pro kadeřnický tým v čele s top vlasovou specialistkou na střih Veronikou byly Lenčiny vlasy velkou výzvou. „Má krásné, dlouhé a nepoškozené kadeře, s kterými se vždy dobře pracuje. Navíc má souměrný obličej, ke kterému se hodí různé typy účesů. Rozhodli jsme se tedy, že vytvoříme extravagantní a výrazný účes, který zdůrazní Lenčinu osobnost a krásu,“ nechala se slyšet Veronika a s celým týmem se pustila do práce.

Zásadním bodem proměny byl střih. Všechny kadeřnice se chopily nůžek a zkrátily vlasy »do podkovy« – tedy tak, aby přední prameny byly delší než v zadní časti, kde se naopak postupně sestříhají. Vepředu vznikla krátká a hustá ofina, která celý účes podrží. Barva se volila vesměs tmavá. Důležité bylo ztmavit vrchní vrstvu vlasů a podbarvit spodní část. Kadeřnice použily tmavě kaštanovou barvu 4.0 dospodu a 5.77 nahoru. Nakonec ještě přibyly světlé pláty a bílé proužky pro zvýraznění v obličejové části.

Konečný styling se skládal z žehlení. K uhlazení účesu postačil jemný fixační lak.

S vizáží poradí vizážistka

Vizáž: Jana Hotová, salon Unique, značka Payot

„Lenka má bezproblémovou pleť bez rozšířených pórů, takže se nemusí téměř vůbec líčit,“ konstatovala vizážistka Jana. Přesto Lence ukázala variantu líčení, kterou by mohla používat. Doporučila kombinaci tmavých a třpytivých barev, které podtrhnou Lenčin přirozený půvab.

Korektor Jana použila jen zlehka kolem očí. Na zbytek tváře a krk postačil lehký podkladový make-up a pudr, který tvář rozjasnil a skryl nepatrné kruhy pod očima.

Při líčení očí zvítězil broskvový stín, kterým Jana pokryla celé horní víčko. Vnější koutek pak lehce vykreslila linkou v bordó odstínu, přechod překryla rafinovanou zlatou. Na spodní víčko padnul bílý stín, který obě oči krásně otevřel.

Zdravíčka se volila v přirozeném odstínu, aby prosvítaly pihy, které jsou právě »in«. Řasy se dvakrát přetřely černou prodlužující řasenkou a rty stačilo jemně vystínovat do matně růžové barvy.

Po proměně...

Líčení – použité přípravky

Vizážistka použila na nalíčení Lenky následující přípravky dekorativní kosmetiky PAYOT:

Dlouhotrvající krém Hydration 24
Korektor
Fond de Teint – podkladový make-up
Poudre touche finale – hydratační kompaktní pudr
Paupiéres velours – tmavé a třpytivé stíny na oční víčka
Mascara envoutant – prodlužující řasenka
Tvářenka rose
Rtěnka Rouges seduction rose

A co na proměnu říkala Lenka?

„S účesem jsem moc spokojená. Je to přesně ta změna, jakou jsem si přála.“

Kosmetika – doporučené přípravky

Vizáž: Jana Hotová, salon Unique, značka Payot
Odličování a čištění pleti: Specifická péče:
  • Po odstranění make-upu je vhodné použít Eau Demaquillante Expres, který pomocí tamponků nanášíme na obličej a krk – lehkými pohyby směrem ven a nahoru.
  • Hydrofluide – silně hydratační sérum pro maximální hydrataci.
Odličovač očí a rtů: Oči ráno a večer:
  • Demaquillant Sensation Yeux Et Levres.
  • Na oči je ideální preventivní oční krém na první vrásky Rides Relax Regard.
Obličej ráno: Obličej večer:
  • Každé ráno ošetříme obličej a krk purifikační zelenou vodou, která stáhne mastnotu a pleť krásně zmatní a vyhladí, přestože neobsahuje žádný alkohol.
  • Po odlíčení použijeme pouze relaxační krém na noc Creme de Reves.

Realizátoři proměny

Tuto proměnu pomohli zrealizovat:

Vlasy: Veronika Dřevíkovská, vlasové studio Kadus design
Vizáž: Jana Hotová, salon Unique, značka Payot
Kosmetika: Jana Hotová, salon Unique, značka Payot