Co budete potřebovat:

1 balíček cukrářských piškotů
250 g měkkého nejlépe polotučného tvarohu
150 g bílého jogurtu
½ litru mléka
2 vanilkové cukry
4 lžíce krystalového cukru
1 balíček cukrářské želatiny v prášku
250 g malin
šťáva z jednoho pomeranče
2 kiwi, 1 pomeranč a 15 jahod

Příprava jídla:

Želatinu v prášku vysypte do misky, zalijte mlékem a směs důkladně promíchejte. Nechte alespoň dvacet minut odpočívat. Mezi tím si dno dortové formy vyskládejte cukrářskými piškoty a pokapejte je pomerančovou šťávou.

V mixéru ušlehejte tvaroh, jogurt, vanilkový cukr a cukr krystal. Několik malin si nechte na ozdobu, zbytek přihoďte do mixéru a mixujte tak dlouho, dokud nevznikne hladká růžová směs.

Mléko s želatinou zahřejte na sporáku, až se želatinové hrudky úplně rozpustí. Mléko se ale nesmí vařit! Pak směs přilijte do mixéru k hotové malinové směsi a ještě jednou důkladně promixujte. Pak jí přelijte piškoty a nechte v lednici trochu ztuhnout.

Mezitím omyjte a rozpulte jahody, oloupejte a na plátky nakrájejte kiwi, pomeranč rozeberte na dílky a ty pak nakrájejte na drobné kousky. Vytáhněte tuhnoucí dort z ledničky a opatrně na jeho povrch naaranžujte ovoce včetně zbylých malin. Před podáváním by měl dort v lednici zůstat alespoň tři hodiny.

Líbí se vám Kafe.cz? Čtete rádi naše články? Přidejte se k nám i na Facebooku!