Za necelou hodinu cesty z Brna se ocitnete v rakouském příhraničním městečku Laa an der Thaya. Malé náměstí, pár obchůdků a menší supermarkety na jeho okraji – to je na první pohled vše, co zde uvidíte. A tak možná budete překvapena, že se zde nachází také velké termální lázně, které jsou stále oblíbenějším cílem Čechů.

Tip Kafe.cz: Co si vzít s sebou?

Chystáte se do lázní a nevíte, co si vzít s sebou? Pak určitě nezapomeňte na plavky, ručník a osušku. Oceníte také župan a pantofle. Pokud něco necháte doma, nelze si to v termálních lázních vypůjčit. Máte však možnost si věci zakoupit v místním obchodě.

Tobogán pro silné žaludky

Aby se v areálu dostatečně vyřádily i děti, nechybí zde tobogán Fantasia. A nejde o žádnou hračku pro slabé povahy – jeho délka je totiž 90 metrů. Pro ty úplně nejmenší zde najdete přebalovací pulty a erární kočárky, stejně jako menší bazén s vodou po lýtka a skluzavkami.

Platíte při odchodu

Aby návštěvníkům vyšli Rakušané co nejvíc vstříc, je samozřejmostí také velké parkoviště před areálem (450 míst), a to samozřejmě zdarma. Jakmile vstoupíte dovnitř, dostanete na ruku čip, na který se vám započítá nejen vstup, ale i veškerá útrata navíc – například občerstvení u bazénu, nebo zchlazení v ledovém iglú apod. Zároveň slouží jako klíč k vaší skříňce. Platit budete až při odchodu, a tak si na čip dávejte dobrý pozor – ztráta by vás totiž přišla na 51 EUR!

Kafe.cz zjistilo:

  • Termální lázně v Laa jsou otevřeny celoročně, a to od 9.00 do 22.00 hod. Poslední vstup je možný ve 20 hod. Cena za 3 hodinový pobyt pro dospělého se pohybuje od 11 do 15 EUR. Záleží na tom, jaký typ skříňky či kabiny si vyberete (nejlevnější je společná). Děti platí 7,5 až 8,5 EUR, do tří let mají vstup zdarma.
  • Návštěva saunového světa je povolena pouze dospělým a mládeži od 14 let a připlatíte si za ni 6,5 EUR. Navštívit jej můžete denně od 9 do 21.40 hod. Čtyřikrát za den (v 11.30, 14.00, 17.00 a 19.30 hod.) vás čekají speciální procedury, například pomazání léčivým bahnem.

Informace na internetu:

www.therme-laa.at – na těchto stránkách si můžete rezervovat ubytování i vstup do lázní. Též si lze ověřit, zda je volná kapacita, abyste náhodou nejeli zbytečně.