Kapacita Mattoni 1/2Maratonu Karlovy Vary je pro tento rok 4 000 běžců a více než dvě třetiny startovních čísel už má své majitele. Trasa závodu tentokrát startovní pole zavede častěji do centra města, běžci by se tak měli dočkat ještě větší podpory diváků.

Zaběhat na kolonádu si přijdou i filmové a televizní osobnosti v rámci projektu „Doběhni hvězdu“. „Psychicky i fyzicky to budeme brát jako přípravu na tradiční Karlovarský Filmový Festival a budu se moc těšit na podporu diváků, která je ve Varech vždy fantastická,“ uvádí Dalibor Gondík. Svoji běžeckou štafetu složí ve Varech také štáb filmu Úsměvy smutných mužů a chybět by v ní neměli režisér Dan Svátek, autor knižní předlohy Josef Formánek nebo herec David Švehlík.

Zatím co v minulých letech měl Mattoni 1/2Maraton Karlovy Vary zpravidla africké vítěze, letos chtějí dát organizátoři šanci zazářit také evropským a především českým atletům. Z nejlepších českých běžců by se v Karlových Varech měli představit například Ondřej Fejfar nebo Daniela Havránková. Poprvé bude oceněn také nejrychlejší muž a žena Karlovarského kraje, kteří získají trofej pro krále a královnu regionu.

Šestý ročník Mattoni 1/2Maratonu Karlovy Vary se rozeběhne v sobotu 19. května a v přímém přenosu ho bude vysílat Česká televize. Než se do ulic lázeňského města pustí půlmaratonci, šanci dostanou nesoutěžní běžci – dm rodinný běh určený nejen dětem a jejich rodičům, nabízí 2 700 startovních čísel a nenáročnou tříkilometrovou trať.

Mattoni 1/2Maraton Karlovy Vary

Datum konání 6. ročníku: 19. května 2018

Místo startu a cíle: nábřeží Osvobození

Čas startu: 17:30

Kapacita závodu: 4 000 běžců

Ocenění IAAF: zlatá známka kvality