Diskutujte: Seznámila jste se přes internet nebo máte ve svém okolí někoho, komu to klaplo?

Mohlo by vás také zajímat: Místa, kde číhají volní muži nebo Cizinec na jednu noc byl můj šéf

Možná to znáte. Ráno vyrazíte do práce, kde v pozdním odpoledni, anebo dokonce navečer, skončíte - a jste ráda, že jdete domů a odpočinete si. Druhý den totiž vše nastává nanovo. V takovém pracovním kolotoči se partner hledá jen stěží, a zvlášť tehdy, pokud v okolí žádný vhodný objekt není…

Seznámení na internetu zažívá boom

To, co před pár lety bylo v plenkách, se rozvinulo obrovskou rychlostí, a tak jsou inzeráty v novinách na ústupu. Zlí jazykové tvrdí, že najít na nich životního partnera je jako hledat jehlu v kupce sena, ale to neznamená, že nebudete mít štěstí. Zkuste zapátrat ve svém okolí a možná se budete divit, kolik vašich kamarádek se seznámilo jen díky inzerátu.

Internet: Samý úchyl?

„Blázníš? Vždyť jsou tam jen samí úchylové! Tak reagovala moje jednatřicetiletá svobodná kamarádka, když jsem jí navrhla tuto možnost seznámení,“ líčí slečna Jitka. „Jak se však chce seznámit, jsem se nedozvěděla. Nikam nechodí, jen do práce a potkat partnera na ulici nebo v autobuse je snad ještě míň pravděpodobné, než najít někoho slušného na internetu,“ pokračuje.

Samozřejmě na každém šprochu je pravdy trochu, a tak je třeba počítat s tím, že seznámení přes internet nese jistá rizika. Schválně si zkuste otevřít nějakou seznamku a budete se divit, kolik dokonalých, pohledných, zajištěných mužů bez závazků hledá vážný vztah. A zde tkví ono úskalí – v anonymním prostředí internetu totiž nikdy nevíte, zda je na druhé straně bohatý podnikatel jezdící v kabrioletu, anebo skupina desetiletých školáků, která vás jen vodí za nos.

Láska přes internet – půvabný příběh o tom, že na netu můžete potkat opravdu kohokoliv (a to navzdory zákonům pravděpodobnosti…).

Rande přes internet: Pozor na soukromí

Pokud ale máte štěstí (a v úspěch seznámení přes internet věří podle průzkumů 64 % lidí), má to i své výhody. Můžete se o dotyčném dozvědět řadu informací (ovšem napíše-li pravdu) a poté usoudit, zda se s ním vůbec chcete setkat. A patříte-li mezi stydlivky, je pro vás internet přímo ideálním místem na seznamování. Pokud se pro tuto formu rozhodnete, vždy ale mějte na paměti následující – nesdělujte dotyčnému příliš osobních údajů, opravdu nevíte, kdo se na druhé straně skrývá. Opatrnosti je třeba s bydlištěm a telefonním číslem…

Tipy KAFE.cz pro první rande naslepo

  • Vždy si první setkání naplánujte na veřejném místě a někomu známému řekněte, anebo nechejte vzkaz, s kým a kam jdete.
  • Určete si jasné znamení, jak onoho neznámého poznáte. Fotky mohou klamat (anebo vám mohl dokonce poslat foto někoho zcela jiného), takže nechejte dotyčného přijít třeba s bílou růží. Vždy vyberte místo setkání tak, abyste na muže dobře viděla a mohla případně vzít nohy na ramena.

KAFE.cz zjistilo:

Jirka (32 let):
„Myslím, že to může někdy vyjít, ale je to pravděpodobné jako výhra ve Sportce. Alespoň podle inzerátu, který jsem si jednou dal. Nestačil jsem se divit, jaké přišly reakce. Každá druhá byla zřejmě příbuzná Andersena a neměla asi doma ani zrcadlo. Ale určitě se dá narazit na člověka, který alespoň částečně odpovídá vašim představám...“

Simona (35 let):
„Všem, kdo váhají, mohu říct – jděte do toho. Já jsem totiž zářným příkladem toho, že takové seznámení přes internet může skvěle vyjít. V našem případě jsme si vzájemně padli do oka tak, že se po první schůzce rozjela zamilovanost jako z románu. Za krátkou dobu jsme spolu žili, nyní jsme spolu již přes pět let a manželství báječně klape. Můj muž rozhodně nepatří mezi nějaké ubožáky, kteří by jinak neměli šanci. Spíš jsme to oba jen zkusili, protože jsme měli za sebou zklamání z nevydařeného vztahu, a ono to vyšlo.