Čekala jsi, že ti tento rok přinese takovou radikální změnu?
Vůbec. Ale ono se přece říkalo, že těm slušným, čistým, kteří v sobě mají srovnané, co je správné, se začne dařit a konečně dostanou příležitost, že nastává jejich čas. Myslím, že jsem to i cítila.

Co se v tobě odehrávalo, když jsi čekala na svůj premiérový televizní vstup?
Navzdory tomu, že jsem nikdy předtím nic podobného nezažila, se mi kupodivu neklepala kolena. Vlastně na to ani nebyl čas. Plné studio lidí, kteří najednou ztichnou, a do toho režisérův hlas: „Jedem!“ Až v ten moment jsem si uvědomila, že je to pokyn pro mě a že „teď“ se musím soustředit na to, že promlouvám k lidem. Pocit trochu zvláštní, možná podpořený dávkou adrenalinu, každopádně pro mě fajn.

Jak dlouho ses rozhodovala, zda nabídku TV Barrandov přijmeš?
Vůbec jsem neváhala. A ráda bych řekla, že absolutně žádnou roli v tom nesehrál fakt, že mým manželem je Leoš Mareš. Oslovili mě, pozvali na kamerové zkoušky a pak jsem to nechala osudu. Víc jsem udělat nemohla. No a za nějaký čas se mi ozvali s tím, že jsem uspěla.

Co říkali na tvou televizní premiéru kluci?
Ti to nějak nevnímali. Matýsek byl prý nadšený, chodil mi dávat pusinky na obrazovku. No a Kuba, možná proto, že je starší, to nijak nekomentoval. Bere to spíš tak, že táta je v televizi, no tak co, máma teď taky.

I Leoš ti prý fandil. Uděloval ti i rady?
Zajímal mě jeho názor, tak jsem mu přehrála pilotní díl. Řekl, co se mu líbí, co nelíbí, kde bych měla například ubrat. A pak z něj vypadlo: „Víš, co? Neubírej. Ztratila bys svou přirozenost, osobitost. Nechej to takhle plynout, jsi to ty, a ono si to časem sedne samo.“ A protože v pořadu dělám živě rozhovor s hostem, poradil mi, abych se nedržela otázek, které mám ve scénáři, ale poslouchala, co host odpovídá, a na to reagovala. Naučené otázky že jsou nejhorší. A měl pravdu.

Jak dlouho máš novou lásku?
Budou to dva měsíce.

Jak jste se dali dohromady?
Určitě to nebyla náhoda, protože na ty nevěřím. Seznámili nás naši společní známí. Domluvila se společná večeře a jak to tak bývá, vůbec se mi nechtělo. Stejně tak to ale měl i on, prý tam šel víceméně ze slušnosti.

Říká se, že když se ti někam nechce, bývá to tam pak nejlepší.
Přesně. Přišlo to jako blesk z čistého nebe, což se mi ještě s žádným chlapem nestalo. Nikdy to nebylo na onu první dobrou, vždycky jsme se sbližovali postupně. Ale v tomto případě to jiskření proběhlo hned na první schůzce.

Můžeš prozradit, o koho se jedná?
Nechci o něm moc mluvit. Je to úplně obyčejný kluk. Jsme vrstevníci. Není z mediální branže. Svobodný, bezdětný. Sice jsme spolu teprve dva měsíce, ale přitom oba máme pocit, že se známe celý život. Zatím je všechno super.

O tom, jak Monika vnímá vztah Leoše Mareše s Petrou Faltýnovou, se dočtete v novém čísle časopisu Vlasta.