Slečna Ladislava je veselá žena, která v nelehké životní situaci našla sílu bojovat a radovat se ze života. To dokázala i během proměny. Byť unavená, vydržela několik hodin zkrašlovací péče...

Před proměnou…

Vystudovala zdravotní školu a pravidelně hrála tenis a házenou. Dnes musí ale většinu zájmů přizpůsobit svému hendikepu. V týdnu chodí po doktorech a na psychoterapii. Ráno se věnuje speciálnímu cvičení, které tělo zaktivizuje a prokrví. Po snídani musí opět odpočívat. Tento čas využívá hlavně k oblíbeným zálibám. Ráda čte, surfuje na internetu a poslouchá hudbu.

S diagnózou roztroušené sklerózy se prý po dvou letech definitivně smířila a chce začít nový život, ve kterém si bude užívat radostné okamžiky bez ohledu na překážky...

Proměnu Ladislava nechala v rukách kadeřnic. Měla pouze jeden požadavek – chtěla konečně změnit barvu vlasů. „Dosud jsem se k podobné změně neodhodlala. Od dětství mám vlasy stejné a už mě to nebaví,“ svěřila se našemu týmu.
Co se ale účesů týče, značné zkušenosti už má. Dříve hodně experimentovala a na hlavě měla ledacos. Nosila krátké i dlouhé vlasy a byla dokonce i úplně dohola.

Proměňujeme…

Co s vlasy? Nastupuje kadeřník

Vlasy: Tým kadeřníků, vlasové studio Kadus design

Po krátkém popovídání jsme se pustili do kadeřnické proměny. Ladislava má pevné a zdravé vlasy, které ještě nikdy nezatížila barvou. Na účesu se tentokrát podílely všechny tři kadeřnice a rozhodly se pro »rozcuchaný« sestřih, který vlasům dodá eleganci, objem a lesk.

Jako první se vlasů ujala specialistka na střih Petra Gallová, která vlasy nejdříve umyla a po vysušení sestříhala tak, aby celková délka korespondovala s obličejem. Podél stran jednotlivé prameny postupně sestříhala a do obličeje nechala volně spadnout ofinu.

Po vysušení přišlo na řadu barvení. Kadeřnice Beáta zvolila přírodní hnědou, která na vlasech chytla o něco světlejší tón. Spojením barev 6:0 a 6:7 s devítiprocentním peroxidem se vytvořil třpytivě lesklý nádech tmavě hnědé, která se skvěle hodí k světlému typu pleti klientky.

Nakonec se o práci přihlásila také naše šikovná kadeřnice Bára, která vlasy umyla a následně dostřihla za sucha – hlavně v zadní části hlavy, a to kvůli tvaru obličeje. Konečný styling pak závisel zase na Petře. Pro trendy účes si vystačila s pěnovým tužidlem, které vmasírovala do pramenů a nakonec vlasy vyžehlila do rovna.

S vizáží poradí vizážistka

Vizáž: Jana Hotová, salon Unique, značka Payot

Ladislava se svěřila, že dekorativní kosmetiku nepoužívá. Naše vizážistka Jana proto zvolila takové líčení, aby se Ladislava cítila dobře a pohodlně. Nejdříve bylo nutné zformovat obočí, aby korespondovalo s očima. Pak Jana použila make-up se středním krytím a další nedostatky zmatnila jemným pudrem.

Na zvýraznění očí postačil lehký třpytivý růžovo-bílý stín a pro větší rozzáření jedna vrstva černé řasenky.

Vše bylo završeno růžovou rtěnkou a gelovým leskem.

Po proměně...

(

Líčení – použité přípravky

Vizážistka k líčení použila následující přípravky dekorativní kosmetiky PAYOT:

Dlouhotrvající krém Hydration 24
Fond de Teint Jeunesse du Visage – podkladový liftingový make-up
Poudre touche finale – kompaktní pudr
Paupiéres velours – bílé a růžové oční stíny
Mascara envoutant – revitalizační řasenka
Rtěnka Rouges seduction rose
Lesk na rty

A co na proměnu říkala Ladislava?

„I když jsem po celém dni hodně unavená, s výsledkem jsem opravdu moc spokojená.“

Kosmetická poradkyně Jana Hotová doporučuje:

Vizáž: Jana Hotová, salon Unique, značka Payot
Odličování a čištění pleti: Specifická péče:
  • Les Demaguillantes lotion
  • Les Demaguillantes Sensation Yeux Et Levres
  • 2x týdně krém Doux Regard, který hydratuje vrchní vrstvu pokožky.
  • Každý večer používat krém Cure De Vitalite – podporuje zářivost pokožky, uvolňuje stres a pomáhá obnovit vitalitu unavené pleti.
Odličovač očí a rtů: Oči ráno a večer:
  • Eau Demaquillant Express
  • Masque Patch Design Yeux
Obličej ráno: Obličej večer:
  • Hydration 24 Protection
  • Noční péče Payot z řady Les Authentiques

Realizátoři proměny

Tuto proměnu pomohli zrealizovat:

Vlasy: Tým kadeřníků, vlasové studio Kadus design
Vizáž: Jana Hotová, salon Unique, značka Payot
Kosmetika: Jana Hotová, salon Unique, značka Payot