Knihy

O mé rodině a jiných mimozemšťanech

Autor: Kathy Letteová

Když manžel opustil Lucy krátce poté, co byl u jejich syna Merlina diagnostikován autismus, stal se Merlin středobodem jejího života. Zatímco se potýkala s radostmi i strastmi výchovy excentrického, úžasného, ale někdy nesnesitelného dítěte, neměla Lucy ani pomyšlení na jakéhokoli jiného muže.

Názor Kafe.cz

Legrační a zároveň dojemný i moudrý román o tom, jak udržet rodinu pohromadě, když se člověku celý svět rozpadá před očima.

Nakladatelství: JOTA

Nástroje temnoty

Autor: Imogen Robertsonová

Thornleigh Hall, sídlo sussexského hraběte, dominuje svému okolí. Jeho dědic je nezvěstný a rodina, kdysi plná života, nyní sestává z ochrnutého starce, přivdané bývalé tanečnice a alkoholem nasáklého druhorozeného syna. Moc rodu ovšem přetrvává. Impulsivní Harriet Westermanová, majitelka sousedního sídla, najde na okraji svého pozemku tělo zavražděného muže, který má u sebe prsten s pečetí Thornleighů. Zločin volá po spravedlnosti. Harriet přiměje ke spolupráci samotářského a podivínského anatoma Gabriela Crowthera. Ve stejný den je ve svém londýnském obchodě s hudebninami zavražděn Alexander Adams, vdovec a otec dvou malých dětí. Po jeho smrti se příběh vrací zpátky do Sussexu a odhaluje hluboké tajemství, které už jednu rodinu zničilo a nyní ohrožuje i mnohé další.

Názor Kafe.cz

Milovníci tajemných detektivních příběhů si jistě přijdou na své.

Nakladatelství: JOTA

Léto, kdy jsem zkrásněla

Autor: Jenny Hanová

Belly měří svůj život v létech, a tím nemyslíme roky, ale roční období. Všechno zajímavé a báječné se v jejím případě odehrává výhradně od června do srpna. Zimy jsou dobré pouze na to, aby počítala týdny do dalšího léta, kdy konečně s mámou a bratrem Stevenem odjede jako každý rok k moři. Tedy přesněji řečeno do prázdninového domu přímo na pláži, který patří Suzanně, mámině nejlepší přítelkyni. A k Suzanně a jejímu domu zase neodmyslitelně patří její dva synové, Konrád a Jeremiáš. Tuhle dvojičku zná Belly odmala a co si pamatuje, jenom netrpělivě čeká, až si jí kluci začnou konečně všímat a vezmou ji mezi sebe. A toto léto se to konečně stane. A navíc se z nevýrazného káčátka vyloupne krásná labuť. Belly je k údivu všech najednou krásná mladá dívka. Jenže v toto báječné a zároveň hrozné léto se změní i všechno ostatní. Vlastně se promění Bellin celý život. K lepšímu i k tomu horšímu…

Názor Kafe.cz

Příběh o dospívání, prvních láskách, zmatení z vlastních citů i o nepříjemnostech, které provázejí dospívání, je určen čtenářkám od 12 let, jež si v sympatické, vtipné a svérázné Belly najdou kamarádku.

Nakladatelství: JOTA

Proč muži opouštějí ženy

Autor: Brenda Shoshanna

Kniha Proč muži opouštějí ženy vznikla jako odpověď na tuto otázku. Zabývá se tím, co vyhání muže z náručí žen, i tím, co by je v nich dokázalo udržet. Jejím hlavním posláním je pomoci mužům i ženám pochopit hloubku i šířku mužské touhy, a tím jim umožnit, aby vytvořili vztahy, které dokáží překonat každou vztahovou vichřici.

Názor Kafe.cz

Muži v téhle knize hovoří o tom, proč se rozhodli ukončit svůj partnerský vztah a co by bývalo mohlo změnit jejich rozhodnutí. My v redakci si myslíme, že tohle jsou pro nás, ženské, opravdu cenné informace.

Nakladatelství: JOTA

Poslední tango s Carmen

Autor: Alena Jakoubková

Do života Carmen Berkové, úspěšné zubní lékařky, zasáhne osud v podobě sympatického muže, s nímž protančí noc v cizím městě. Když se ráno Carmen probudí v cizí posteli, uvědomí si, že jediný detail z uplynulé noci, který si pamatuje, je to, že svého milence oslovovala Vikingu. Strašně se stydí, v panice se rychle oblékne a tiše se vyplíží z bytu, zatímco Viking ještě spí. Její dobrodružství má však překvapivou dohru...

Názor Kafe.cz

Nechte se opět pobavit a poučit známou expertkou na vztahy mezi muži a ženami.

Nakladatelství: MOBA

Amatéři

Autor: John, Grisham

Právnické firmě Finley & Figg na chicagském předměstí se nedaří zrovna nejlíp. Má bídnou a pochybnou klientelu a její stárnoucí majitelé zoufale vyhlížejí ten jeden velký případ, na němž zbohatnou, aby mohli odejít do penze. A pak se jim do života doslova vpotácí David Zinc. Mladý a výkonný absolvent Harvardu, který jednoho dne ráno dostane cestou do velké právní firmy, kde dře do úmoru, záchvat úzkosti. Uteče a shodou okolností se octne v kanceláři Finleyho & Figga právě ve chvíli, kdy se Wally Figg rozhodne zažalovat obří farmaceutickou firmu za údajné poškození zdraví jistým lékem. Společně s Davidem se pouštějí do velkého procesu, ač Wally stál před soudcem jen párkrát v životě. A proti nim vyrukuje korporace se zástupy renomovaných obhájců.

Názor Kafe.cz

Zajímavé a poutavé čtení. Doporučujeme!

Nakladatelství: Knižní Klub

Vrána

Scénář a kresba: James O'Barr

James O‘Barr vytvořil přetavením utrpení a bolesti osobní tragédie do kreseb Vránu. Silně očistný příběh Erika – který se navrátil ze záhrobí, aby se pomstil pouličnímu gangu za svoji smrt a smrt své snoubenky – zaujal čtenáře po celém světě. Věhlas získal díky filmové adaptaci, při jejímž natáčení nešťastnou náhodou zemřel herec Brandon Lee. Nyní tento román v obrazech vychází konečně kompletní v rozšířené verzi, tak jak ho původně autor zamýšlel. Kniha obsahuje:

Názor Kafe.cz

Třicet stran comicsových kreseb s poutavým příběhem. Je to tak trochu jiná kniha, než jste byli doposud zvyklí.

Nakladatelství: COMICS CENTRUM

Na motorce kolem světa

Mezinárodní bestseller o cestě herců Ewana McGregora a Charley Boormana kolem světa.

Tento příběh jistě znáte z televizního pořadu, který byl u nás vysílaný pod názvem Na mašině kolem světa (v originále Long Way Round). Kniha přináší hlubší a otevřenější pohled na často strastiplnou cestu na dvou kolech, byť s podpůrným týmem v zádech.

Názor Kafe.cz

Pokud jste milovníky silných motorů, nebo jen prostě rádi cestujete, bude se vám tahle knížka pravděpodobně líbit.

Nakladatelství: BODY ART MAG

Líný rodič

Autor: Tom Hodgkinson

Také máte pocit, že jste se stali otroky svých dětí? Z přehnaně zaníceného rodičovství však vede cesta ven. Existuje jednoduché řešení, které váš život učiní snazším a finančně méně náročným, život vašich dětí učiní radostnějším a navíc vám pomůže vychovat děti šťastné a soběstačné. Toto řešení autor knihy nazývá „líné rodičovství“ a jeho mantra zní jednoduše: „Nechte je být.“ Líný rodič je totiž dobrý rodič. Taková filozofie pravděpodobně může jít modernímu, zaneprázdněnému rodiči proti srsti, protože je nám neustále předkládáno, abychom dělali více, a ne méně. Všichni rodiče bloumají, kudy chodí, sžíráni hlodavým pocitem, že to všechno dělají nějak špatně a že je potřeba víc pracovat. Nikoliv. Problém není v tom, že do rodičovství vkládáme příliš málo práce, nýbrž že jí vkládáme příliš mnoho.

Názor Kafe.cz

Pro rodiče, kteří mají dojem, že se kvůli dětem musí přetrhnout, je tohle konečně to pravé čtení. Možná kompletně změní váš dosavadní pohled na výchovu.

Nakladatelství: JOTA

CD

Lucie Bílá: MODI

Popové, a přece ne prvoplánové. Hitové, ale nikoli za cenu synthi dupaček. Převážně baladické, ale ne nutně jen zadumané. Nové album Lucie Bílé je přitažlivým uměleckým svědectvím o aktuální fázi života i kariéry naší zaslouženě a dlouhodobě nejpopulárnější zpěvačky!

G. F. HÄNDEL - Oratorio Arias / Adam Plachetka

Program tohoto CD je sestaven z árií, které Händel ve svých oratoriích napsal pro bas nebo basbaryton – hlasový obor ztělesňují hrdinství, pevnou víru a odhodlání. Výrazný mužný zjev sólisty Vídeňské opery Adama Plachetky ve spojení s jeho odhodláním, s příjemně barevným hlasem a přirozenou muzikalitou jej předurčují k těmto händelovským rolím.

Irena Dousková: Darda

Vypráví Barbora Hrzánová

Helenka Součková, hrdinka románů Ireny Douskové Hrdý Budžes a Oněgin byl Rusák, dospěla, je herečkou v pražském divadle, hraje v populárních seriálech, má dvě děti, několik věrných kamarádů, vzpomínky na otce pohřbeného v Izraeli a neztratila smysl pro humor. Což je zvláště obtížné v situacích, do kterých se nečekaně dostane. Nejdříve ji opustí manžel Jindřich Darda, protože si, zcela pragmaticky, najde mladší milenku. Po trápeních s rozchodem následuje další darda – Helena závažně onemocní a prožívá stavy, které zná každý těžce nemocný člověk. Irena Dousková svou knihu pojala jako závěrečnou část trilogie, s jasnými autobiografickými rysy. Skutečný prožitek mezních situací a schopnost jeho sdělení je neocenitelnou předností zajímavého, vtipného a silného románu.

Všechna CD vydal: SUPRAPHON