Knihy

Šuleř, Proktor a konec světa. Možná…

Jo Nesbo

Doktor Proktor a konec světa. Možná… je název předposledního dílu ze série knih o šíleném, nebo aspoň skoro šíleném, profesoru Proktorovi a jeho stejně smýšlejících spoluhrdinech. Už jste slyšeli, že konec světa je na spadnutí? A že budeme patrně čelit ohromné invazi z vesmíru? Pokud si chcete všechny ty více či méně pravděpodobné předpovědi ujasnit a hodláte v dohledné době přečíst jen jednu knihu o konci světa, sedminohých peruánských pavoucích a samozřejmě o Bulíkovi, Líze a doktoru Proktorovi, pak jste tu správně. Přečtěte si ji. Možná…

Názor Kafe.cz

Třetí kniha série s doktorem Proktorem se stala norským BESTSELEREM č. 1 dokonce i v kategorii BELETRIE PRO DOSPĚLÉ, takže nelze nedoporučit.

Nakladatelství: JOTA

Manželka 22

Melanie Gideon

  • Manželství je někdy jako bludiště, ve kterém ztratíme jeden druhého. A možná i sami sebe.

Možná to způsobilo těch pár kil, které jsem přibrala. Možná to bylo tím, že jsme si po téměř dvaceti letech manželství přestali mít co říct. Měla jsem zkrátka pocit, že ztrácím sama sebe, přestože mě čeká ještě celá druhá půlka života… Co si s ní počnu? A pak se v mojí mailové schránce objevila výzva k účasti na anonymním internetovém průzkumu Manželství v 21. století…

Ani ve snu by mě nenapadlo, jak zásadně to změní můj život. Předtím jsem byla Alice Buckleová, manželka a matka, učitelka dramatu a nadšená uživatelka facebooku, který byl pro mě víceméně jediným spojením se světem mimo rodinu a práci.

Teď je ale ze mě účastnice průzkumu s přezdívkou Manželka 22. A nějak se stalo, že moje korespondence s Tazatelem 101 nabrala nečekaně osobní tón. Brzy se budu muset rozhodnout – a to rozhodnutí zásadně ovlivní moji rodinu i manželství, celý můj život. Ale teď ještě ne, teď musím odpovídat na další otázky. Zjistila jsem totiž, že když se někomu opravdu upřímně svěříte, může to být nečekaně účinné afrodiziakum…

Názor Kafe.cz

Knížka psaná s humorem o nudě v manželství, lákavosti flirtu i o tom, že když vám v životě "spadne řetěz", nandat ho můžete jen vy sami. Pokud tedy chcete.

O 3 knížky Manželka 22 si brzy na Kafi zasoutěžíme, tak se těšte!

Nakladatelství: DOMINO

Vzpomínky

Joseph Anton

Světoznámý britský prozaik se v dlouho očekávané vzpomínkové knize vrací k létům, která musel poté, co byl ájatolláhem Chomejním v únoru 1989 odsouzen k smrti za autorství románu Satanské verše, strávit pod policejní ochranou a v neustálých obavách o vlastní život i osud svých blízkých. Strhující vyprávění zaujme dramatickým popisem událostí i otevřeností,s níž autor popisuje své vynucené soužití s policejními specialisty, krize svého manželského života či složitý vztah k vlastnímu otci a komentuje postoje těch, kteří jej veřejně podpořili, nebo se naopak přidali k jeho kritikům.

Věděli jste, že:

Salman Rushdie (1947) je jedním z nejpřekládanějších současných britských prozaiků. Jeho literární dílo bylo odměněno řadou mezinárodních ocenění a dosud přeloženo do sedmatřiceti jazyků.

Nakladatelství: PASEKA

Dědictví aneb Jak Helena ke štěstí přišla

C. D. Payne

Další zábavná knížka autora kultovní série Mládí v hajzlu.

Helena je ve všech směrech průměrná americká žena v domácnosti a její život je jen nuda, bída, šeď, prostě opruz. Mládí zmizelo nenávratně v dál, povinnosti hospodyňky ji ani v nejmenším neuspokojují a s manželem už roky nic není, ten suchopárný právník dávno vyměnil sex za golf. Matka žijící v domově důchodců je senilní a většinou si Helenu plete se svou vlastní sestrou. Děcka si na maminku vzpomenou, jenom když potřebují peníze, a čím jsou starší, tím jich potřebují víc. A když tak Helena vidí ty příšerné týpky, se kterými se její dcery tahají, začíná uvažovat o tom, že si pořídí kulovnici.

Všechno se změní v okamžiku, kdy Helena zdědí po zesnulé tetičce Maddy zpustlý domek kdesi v Zapadákově a musí ho jet připravit k prodeji. Velice záhy s pocitem lehkého překvapení zjistí, že její milovaná rodinka jí jaksi vůbec nechybí a že se život dá strávit i jinak než jen vařením a poklízením.

Při třídění starých krámů v domě navíc objeví záhadné dokumenty, ze kterých vyplývá, že v její rodině není zdaleka všechno tak, jak to na první pohled vypadá. A když se k tomu ještě přichomýtne jeden opravdu pohledný profesor angličtiny, který zřejmě není vůči Heleniným půvabům tak docela imunní, život začíná nabírat jiný, mnohem víc vzrušující a daleko zajímavější směr

Názor Kafe.cz

Tohle vypadá opravdu dobře a ještě lepší je, že autorem je skvělý C. D. Payne, který má na kontě nikdy nestárnoucí knížky Mládí v hajzlu.

Nakladatelství: JOTA

Lord Belzebub

Loretta Chaseová

Sebastian, markýz z Dainu, má už od studií přezdívku Belzebub. Po matce zdědil vášnivost i snědou pleť a černé vlasy, takže se „knížeti temnot“ podobá fyzicky i svou ďábelsky nevyzpytatelnou povahou. O své panství se příliš nestará: tráví čas v Paříži, popíjením s kamarády, hraním karet a v náruči prodejných žen. Trvá to však jen do chvíle, kdy do Dainova života vstoupí tvrdohlavá Jessica. Když se jejich cesty v jednom pařížském starožitnictví poprvé zkříží, staré zásady a nevraživosti jdou stranou. Prudká fyzická přitažlivost převrátí jejich životy naruby. Ovšem dokáže touha přerůst v něco trvalejšího a silnějšího, ve skutečnou lásku?

Názor Kafe.cz

Lásky a sexu v knihách není nikdy dost, takže počítám, že se o Lorda Belzebuba v redakci popereme :-)

Nakladatelství: IKAR

Smrt nechodí pěšky

Eva Kačírková

Tři různé příběhy, které přesto něco spojuje. Je to především autorčin podmanivý vyprávěcí styl, překvapivé vyústění příběhu a sonda do propletených vztahů lidí, jež zasáhne nečekaná pohroma.

Názor Kafe.cz

Název knihy je sice poněkud ponurý, nicměně příběhy vypadají opravdu zajímavě.

Nakladatelství: MOBA

Prostřeno! s VIP

Populární pořad TV Prima family Prostřeno se občas dočká zpestření i v podobě kuchařů z řad populárních osobností. Během léta 2012 se VIP snažili ukázat, že ani role kuchaře či kuchařky jim není cizí. Čtyři známé osobnosti každý týden soutěžily o titul nejlepšího hostitele. Vaření a legráckám patřily všední premiérové večery s výjimkou pátku, ale všední rozhodně nebyly. Každá celebrita totiž vařila, bavila a prostírala podle svých možností a naturelu. A kvarteta to byla opravdu pozoruhodná...

Názor Kafe.cz

Pořad VIP prostřeno milujeme, a protože věříme, že vy též, o knihu si brzy zasoutěžíme. Sledujte tedy pozorně Kafe.cz.

Nakladatelství: IKAR

Pojistka smrti

Robin Cook

Pia Grazdaniová, nadaná studentka medicíny, spolupracuje na Columbijské univerzitě s podivínským vědcem doktorem Rothmanem na výzkumu, jenž by mohl změnit budoucnost lidstva. A také budoucnost jistých podnikatelů, kteří vydělávají na odkupu pojistek starých a nemocných lidí. Když dojde v laboratoři k tragédii a Rothman i jeho kolega podlehnou nákaze nebezpečným virem salmonely, zdá se to jako nešťastná nehoda. Pia tomu však nevěří a Rothmanovu smrt si bere osobně. Jenomže ti, kdo za onou „nehodou“ stojí, nemohou dovolit, aby Pia zjistila, kdo si smrt v laboratoři pojistil ještě další látkou – radioaktivním poloniem.

Názor Kafe.cz

Pro milovníky napětí ideální čtení.

Nakladatelství: KNIŽNÍ KLUB

Medvídek na klíček

John J. Lamb

Někdy byste se raději neměli vracet domů. Když se Brad a Ashleigh Lyonovi vrací do San Franciska poprvé od té doby, co se přestěhovali do Virginie, těší se na setkání s přáteli a s rodinou. Místo toho se ale stanou svědky krádeže na výstavě plyšových medvídků...

Nakladatelství: MOBA

Pavoučí síť

František Niedl

Lukášovi, platnéřskému tovaryšovi, se podařilo za přispění svého příznivce Lorenza Scorsiniho šťastně uniknout z Prahy, kde mu bylo několikrát ukládáno o život. Co mu asi přinese jeho nový domov, Miláno?

Názor Kafe.cz

Pokud máte rádi tajemství a vzrušující zvraty, sáhněte po téhle knize.

Nakladatelství: MOBA

Zločinci a kavalíři

Šuleř Petr

Kdo postupně vraždí všechny členy gangu, který na Moravě distribuuje padělané mince? Jak se prolíná svět vznešené aristokracie s temným podsvětím zločinců a vrahů z počátku 17. století?

Názor Kafe.cz

Zatímco vy budete vzdychat nad Lordem Belzebubem - viz výše, váš partner si může vypravit do podsvětí právě s touto knihou.

Nakladatelství: MOBA

Budeš táta!

Vincent Iannelli

Nepostradatelná příručka pro všechny otce!

Toto je příručka přímo pro tebe. Jestli jsi po téhle knize sáhl, znamená to, že se během několika měsíců staneš otcem. No dobrá. Zapijem to, oslavíme… Ale něco se evidentně v tvé rodině změní. Ať už hrdinně odstojíš (a neupadneš) porod nebo na výsledek tohoto procesu počkáš u telefonu (tedy v pohostinském zařízení, jelikož máš přece u sebe mobil, tak co?), přece jenom je jasné, že začíná životní etapa, ze které se tak nějak nevykroutíš. No a tahle příručka je pro táty, kteří spadnou do té bezva začátečnické hysterie. Vyhnout se jí nelze, ale existuje spousta způsobů, jak ji zpracovat k obrazu svému. Jde to! Ale kdyby to náhodou nešlo, stačí nakouknout do příručky. Každý táta, který o to stojí, tady najde nápovědu.

Ale hlavně si to můžeš užít! To otcovství. Není to nemoc ani hendikep. Spousta zralých tátů tuto definici potvrdí. A poznatky mnoha z nich nabízí tato kniha. Takže: Budeš táta! A užij si to!

Zaujalo nás: Pár dobrých rad

  • Když ti partnerka oznámí, že je s tebou těhotná, pokus se neomdlít a tvař se pokud možno co nejméně jako imbecil.
  • Když už máš vstřebáno, že holt budeš táta, snaž se do toho pomaloučku vplout. Nebude to snadné, ale přidržuj se zábradlí.
  • A až budeš v tom a začneš eventuálně tápat, vezmi si k ruce tuto příručku!

Nakladatelství: JOTA

Kamenný déšť
Enger Thomas

Novinář Henning Juul se po dvou letech od tragické události, kdy v jejich bytě v Oslu zahynul při požáru jeho šestiletý syn Jonas, vrací znovu do práce, do redakce internetových novin.

Názor Kafe.cz

Vzhledem k tomu, že v takových "internetových novinách" pracujeme také, přirozeně nás zajímá, co novináře Juula potká.

Nakladatelství: MOBA

CD, DVD

KAREL GOTT: Konec ptačích árií

3CD Karel Gott zpívá písně s texty Jiřího Štaidla

Jeden z našich nejdůležitějších a nejúspěšnějších tandemů zpěvák + textař na vzpomínkovém 3CD! Karel Gott sám pomáhal vybírat songy co nejlépe symbolizující jeho deset let trvající spolupráci s Jiřím Štaidlem (1943–1973). Jen tragická smrt mohla přerušit přátelský kontakt, ve výsledku představující celkem devadesát devět textů, z nichž více než sedmdesát najdete v této reedici.

Supraphon

Michal Horáček: Tribute

25 let příběhů v písních s texty Michala Horáčka!

Písně s texty Michala Horáčka tam zazpívali například Lucie Bílá, Jana Kirschner, Aneta Langerová, Lenka Nová, Lucia Šoralová, Vojta Dyk, Michael Kocáb, Matěj Ruppert, Richard Muller nebo František Segrado. S doprovázejícím velkým orchestrem si zahráli také instrumentální sólisté Ondřej Brzobohatý, František Kop, Petr Malásek nebo Michal Pavlíček. Celkem 25 písní, výpravný digipakový obal, fotografický booklet. Záznam tohoto koncertu odvysílá ČT v době vánočních svátků.

Supraphon

MIROSLAV HORNÍČEK: Listy z Provence

Návraty mistra slova do vysněné krajiny jižní Francie

Nahrávka z roku 1975 vychází na CD poprvé a znovu připomene nejen krásu jazyka i myšlenek proslulého českého rodáka, ale i jeho nadšení z francouzské literatury, divadla, gastronomie a skvělého vína.

Supraphon