Příčin, díky kterým kruhy pod očima vznikají, je celá řada. Tou hlavní je nedostatek spánku. A vůbec nemusí jít o následek bujarých oslav. Stačí, pokud jste dlouho do noci pracovala, anebo jen nemohla spát. Nedostatek odpočinku se na vašich očích ihned podepíše. Svou roli hraje i věk, genetické dispozice a další faktory – stres, dehydratace, delší pláč, větší konzumace alkoholu, nadbytečný příjem soli, alergie či těhotenství.

Mohlo by vás také zajímat: Kosmetika s vůní a silou kávy nebo Velký manuál péče o vaše ruce

Jak na kruhy vyzrát?

1. Méně solte a dostatečně pijte

Snižte příjem soli a naopak zvyšte příjem tekutin, samozřejmě nealkoholických. Ideální je čistá voda. Hlídejte si příjem alkoholu a chystáte-li se na oslavu, vždy vypijte i nějakou sklenici vody, abyste zabránila dehydrataci.

2. Dopřejte si spánek

Dostatek spánku je na prevenci kruhů pod očima velmi důležitý. Dopřejte si sedm až osm hodin spánku denně, před usnutím se vyhněte alkoholu a kofeinovým nápojům. Ložnice by měla být tichá, vyvětraná a dobře zatemněná.

3. Chraňte se před sluncem

Chraňte oči před přímými slunečními paprsky, vždy používejte kvalitní sluneční brýle s UV filtrem. Oblast kolem očí je totiž velice citlivá a vy tak můžete zabránit zvýšené pigmentaci.

4. Zkuste domácí recepty

Jakmile se kruhy objeví a vy nemáte po ruce kosmetiku, můžete vyzkoušet některý z osvědčených domácích receptů. Přiložte na oči plátky vychlazené okurky, anebo brambory. Obsahují látky, které pomáhají snížit otok a oči se snáze dostanou do normálu. Vyzkoušet můžete i čajové sáčky. Čaj totiž obsahuje tanin, který podporuje krevní oběh. Zkusit můžete jak studené, tak i podle nejnovějších výzkumů i teplé obklady, které také dělají zázraky. V obou případech by měly být na očích alespoň deset minut.

5. Triky s kosmetikou

A jak kruhy pod očima zakrýt pomocí kosmetiky? Potřebovat budete korektor, který by měl být o odstín světlejší než vaše pleť. Aplikujte jej na celou oblast okolo očí, a poté přepudrujte bezbarvým pudrem. Při nanášení make-upu se vyhněte oblasti pod dolními víčky, abyste na kruhy pozornost spíše neupoutala. Kruhy u vnitřní strany oka můžete zkusit překrýt bílou tužkou.

Kafe.cz doporučuje:

1. Aqualia Antiox chladivá tyčinka na oční okolí proti známkám únavy zmírňuje váčky a kruhy pod očima - Vichy, 249 Kč * 2. Tekutý korektor pomáhá zakrýt kruhy a váčky pod očima, ale poradí si také s tmavými skvrnami a popraskanými žilkami - Gabriella Salvete, 129 Kč* 3. Duální oční péče ANEW dodává pleti v očním okolí okamžitý liftingový efekt - Avon, 290 Kč * 4. Neparfémovaný odličovač očí pro citlivé oční okolí - Dermacol, 119 Kč * 5. Gel na oční kontury Essentials - Oriflame, 89 Kč * 6. PEARL ELIXIR EYE CARE - Rozjasňující péče na oční okolí s perlovým výtažkem - dermacol, 199 Kč * 7. Okurkový oční gel zmírňuje otok a zklidňuje napuchlé oči a pokožku kolem - Éminence, 2375 Kč * 8. Dvoufázová péče ANEW se skládá z kúry a krému - Avon, 250 Kč