Jestli tato sympatická Britka věří na osud, pro dávku smůly si šla určitě do fronty několikrát. Když jí bylo pět let, zemřel její tatínek, pilot Královského letectva. Maminka byla právě počtvrté těhotná. Pak se znovu provdala, porodila páté dítě a opět ovdověla (to bylo Kristin 11 let).

„Jako teenager jsem byla úplně ztracená a bezradná, internátní škola byla strašně depresivní. Naštěstí mamince došly peníze na školné a já se mohla vrátit domů,“ vysvětluje, proč nedokončila střední školu.

Přesto si vždy našla čas na podporování bohulibých projektů. Svou tvář propůjčila třeba na několik kampaní prevence rakoviny děložního čípku, protože sama tuto nemoc prodělala.

Na režiséry nečíhám

S žádným novým partnerem po boku se nyní neukazuje. Naopak si pochvaluje, že je konečně sama sebou: matkou, zralou ženou, umělkyní. „Jsem teď spokojená, neměnila bych za nic na světě. Vůbec se necítím sama, užívám si nezávislost, nemusím se nikomu zpovídat.“

Práci přijímá podle toho, jestli ji zaujme scénář nabitý emocemi a zajímavým příběhem, režisér a kolegové. Radost jí udělala Univerzální uklízečka, v níž se po 11 letech (po Čtyřech svatbách) sešla s Rowanem Atkinsonem. S chutí si zahrála postavu ženy, jež od nóbl manžela uteče s dělníkem, kterou jí pro film Rozchod napsala na tělo scenáristka a režisérka Catherine Corsini.

Pokud si Kristin nevybavujete z žádného amerického trháku poslední doby, nepletete se. „Nejsem typ herečky, která by vysedávala v hollywoodských restauracích a číhala na režiséry, aby dostala roli. Nejsem asi ve správnou dobu na správném místě, tak mi nejsou souzené. Ale nelituju. Po čem se mi opravdu stýská, je další dobrá britská komedie, do té bych šla okamžitě,“ dodává.