Jak je to vůbec možné, vždyť nemovitost nelze prodat jako rohlík na krámě? Podvodníkovi stačily padělky dokladů. Praha-Černý Most, deštivé pondělní ráno.

Scházíme se tu s Robertem Šretrem, mužem, který si stále připadá jako ve snu či v zemi, kde je asi možné už úplně všechno.

V hlavní roli falešné doklady

  • Březen 2011 – Kriminalisté pátrali po 29leté Lence Jelínkové. Ta se nejméně ve 20 případech vydávala za někoho jiného, aby mohla vybírat peníze z cizích bankovních účtů. Používala různé převleky a role. Jednou seriozní žena, jindy černovláska s culíky. Než spadla klec, stačila se obohatit o takřka tři čtvrtě milionu Kč! Policie ji dopadla po několika hodinách od vysílání televizní reportáže s jejími fotografiemi pořízenými bezpečnostními kamerami.
  • Červen 2009 – Po osmi letech sporů Nejvyšší soud potvrdil odškodné ženě, kterou v roce 2001 podvedli dva muži. Pomocí falešných dokladů se vydávali za majitele domu s pozemky v Praze v hodnotě osm milionů Kč. Podařilo se jim obelstít katastrální úřad a ženě předložili výpis z listu vlastnictví, kde už byla uvedena jako majitelka. Peníze jim poté vyplatila. Jeden z podvodníků byl v roce 2002 odsouzen.
  • Červen 2009 – Na světlo vyšel neuvěřitelný příběh z USA, kde se Newyorčan Thomas Prusik vydával šest let za svou zesnulou matku a pobíral za ni důchod! Spolu s komplicem tak získali v přepočtu asi dva miliony Kč. Používal dámské šaty, make-up, paruku, invalidní hůl, ale hlavě falešné doklady.