Obavy z podezřelého auta zachvátily v poslední době malou obec Smržice na Prostějovsku. Na přelomu září a října tam totiž podobnou příhodu zažil a popsal sedmiletý školák.

Když jsme se vydali zmapovat strach z případného pedofila, napadalo nás to, co asi každého: kluk si mohl jen vymýšlet a je z toho takový humbuk.

Jenže nikomu se nechce situaci podceňovat. Co totiž obnáší ztracení dítěte, následné pátrání a tragický konec, jsme v poslední době zažili v souvislosti s případem Aničky Janatkové. Příběh sledovala s napětím celá republika.

Kam jdeš?

„Přišel tatínek s jedním chlapcem, že mi kluk povykládá, co se stalo,“ vzpomíná na ohlášení divného jednání Marie Zoubalová, ředitelka Základní školy ve Smržicích.

Když šlo o výmysl…

Na linku 158 oznámil 35letý muž v pátek 14. ledna 2011 odpoledne, že jeho nezletilého syna v obci Osoblaha naložili neznámí pachatelé do dodávky, prohledali ho a pak ho vyložili a odjeli. Na místo byli vysláni kriminalisté. Následně se ale nezletilý chlapec přiznal, že si celou událost vymyslel z obavy trestu za špatný prospěch ve škole.