Bude vás také zajímat: Tajné tipy dermatologů

Pleť

Rady pro krásnou tvář

  • Nejdůležitější je stanovení typu pleti, tedy zda jste majitelkou mastné, smíšené či spíše suché a citlivé pokožky. S tím vám nejlépe pomůže dermatolog nebo kosmetička, kteří pak doporučí i správnou kosmetiku.
  • Ve své kosmetické výbavě byste měla mít: denní krém, noční krém, krém na oční okolí, balzám na rty, čisticí pleťové mléko, pleťové tonikum, masku a jemný peeling.
  • Tajemství účinnosti kosmetického přípravku spočívá v pravidelné péči (tedy namazat si obličej krémem jednou za týden nestačí!).
  • Při aplikaci krému postupujeme směrem vzhůru a do stran. Nezapomínáme ani na krk a dekolt.
  • Abyste měla krásnou a zdravou pleť, je třeba se i správně stravovat, dodržovat pitný režim a dostatečně spát.

Kafe.cz doporučuje:

Prominence - noční krém - Fleur de Santé, 769 Kč

Luxusní, vysoce účinný noční krém proti vráskám se speciálním komplexem Liftonin® a RonaFlair™ LDP, který vyhlazuje povrch pleti a redukuje vzhled vrásek.

Prominence - denní krém - Fleur de Santé, 769 Kč

Luxusní vysoce účinný denní krém proti vráskám se speciálním komplexem Liftonin® a RonaFlair™ LDP, který vyhlazuje povrch pleti a redukuje vzhled vrásek. Účinky jsou potvrzeny nezávislým testováním. SPF 15.

Black Pearl - čisticí hydratační maska - Sea of Spa laboratories

Čisticí pleťová maska pro péči pro obličej obsahuje minerály, mořské řasy a perlový prášek z Mrtvého moře, které důkladně čistí pleť a odstraňují odumřelé buňky. Maska má jemnou strukturu, po jejím použití pleť omládne a působí svěže. Vhodná pro všechny typy pleti.

Alternative Plus - lehký hydratační krém - Sea of Spa laboratories

Lehký aktivní hydratační krém napomáhá zabránit stárnutí pokožky, zlepšuje texturu pleti a podporuje její jasnější, mladší a zářivější vzhled. Obsahuje olivový olej pro zvláštní ochranu, unikátní materiály z Mrtvého moře, kyselinu hyaluronovou, která zvyšuje absorbci vlhkosti, uklidňující Hamamelis a vitamin E, který působí proti volným radikálům. Obsahuje UV filtr. Krém je určen pro normální až mastnou pleť.

Alternative Plus - noční aktivní výživný krém - Sea of Spa laboratories

Noční aktivní výživný krém poskytuje maximální ochranu před škodlivými vlivy životního prostředí a podporuje zlepšení vzhledu pokožky. Obsahuje unikátní minerály z Mrtvého moře, olivový olej, pšeničné klíčky a vitaminy A, C, E a F. Vitamin C podporuje obnovení kožního kolagenu, který pokožka ztrácí během stárnutí. Vitamin E působí proti volným radikálům. Vitamin F se podílí na stavbě nových buněk pokožky. Krém hloubkově vyživuje a hydratuje pokožku a dodává jí jasnější vzhled. Vhodný pro normální až suchou pleť.

Anti age global - denní péče proti vráskám - Yves rocher, 799 Kč

Krémová textura Denní péče proti vráskám přináší okamžité a dlouhotrvající pohodlí. Rychle se vstřebává a je vynikajícím podkladem pro nanesení make-upu. Pokožku zanechává sametově jemnou. Den po dni je pleť viditelně mladší, chráněná a regenerovaná. Vrásky jsou vyhlazené.

Odličovací mléko pro velmi suchou pleť Milk & Honey GOLD - Oriflame, 89 Kč

Krémové odličovací mléko s výtažky z mléka a medu jemně odstraní make-up a nečistoty, zanechá pleť čistou, vyživenou a zvláčněnou. Jemně vmasírujte do pleti obličeje a krku, poté odstraňte zbytek vodou nebo vlhkým vatovým tampónem. Na vyčištěnou pleť naneste denní nebo noční krém.

Denní krém Milk & Honey GOLD - Oriflame, 149 Kč

Denní krém pro viditelné vyživení suché pleti. Výtažky z mléka a medu pomohou revitalizovat a zjemnit plet, zanechají ji obnovenou, projasněnou a vyhlazenou. Rychle se vstřebává a soustavně hydratuje po celý den.

Noční krém Milk & Honey GOLD - Oriflame, 149 Kč

Vyživující noční krém dodá pleti intenzivní hydrataci během spánku. Výtažky z mléka a medu obnoví přirozenou krásu pleti, pomohou vymazat známky únavy a zmírní napětí, zanechají pleť projasněnou a odpočatou

Balzám z oleje z pšeničných klíčků - Erbario, 309 Kč

Balzám z oleje z pšeničných klíčků řady Erboristica značky Athena´s pro speciální péči o pleť a pokožku. Pšeničné klíčky obsahují vysoké procento esenciálních masných kyselin omega 3 a 6 nezbytných pro strukturu buněčných membrán. Jsou také velmi bohaté na vitamin E, který je silným antioxidantem. Olej z pšeničných klíčků má vynikající regenerační vlastnosti, obnovuje a chrání pokožku, vrací jí hebkost. Je ideálním pomocníkem pro suchou, namáhanou a podrážděnou pokožku náchylnou na vyrážky, tvorbu červených žilek (couperose), olupování apod.

Oční okolí

Pleť v očním okolí je velmi jemná, náchylná k vysušování a tvorbě vrásek. Používání očních krémů by tedy mělo být zhruba od třiceti let samozřejmností pro každou ženu. Krém nanášíme velmi jemně od vnějšího koutku oka k vnitřnímu a lehce vklepáváme do pokožky.

Prominence - oční krém - Fleur de Santé, 569 Kč

Vysoce účinný oční krém proti známkám stárnutí se speciálním komplexem Liftonin® a RonaFlair ™ LDP, který zjemňuje pleť a redukuje vzhled vrásek v očním okolí. Účinky jsou potvrzeny nezávislým testováním.

Rty

Zejména teď, v chladném počasí potřebují rty důkladnou péči, protože mají tendenci se vysušovat a praskat. Pořiďte si proto kvalitní balzám na rty ať už v praktické tyčince či kelímku a rty jím pravidelně ošetřujte.

Zázračný mandlový kelímek - Oriflame, 79 Kč

Vyživující a zvláčňující balzám na ošetření velmi suchých a hrubých částí pokožky se složením plným olejů a s jemnou mandlovou vůní. Perfektní jako dárek pro vás i pro vaše blízké!