Mléka

Tělová mléka jsou oblíbená, protože se díky své tekuté konzistenci skvěle roztírají a pokožka je dobře vstřebává.

Pro koho je mléko vhodné?

Pro všechny

Podle čeho vybírat:

Jednoznačně se řiďte typem svojí pleti, věkem a ročním obdobím.

Marmelády

Tělové marmelády jsou na trhu horkou novinkou. Oproti mlékům mají hutnější texturu a pokožce tak dopřejí intenzivní jemnost a vláčnost. Vybírat můžete z několika voňavých druhů ovoce či třeba zvolit žlutou růži.

Pro koho je marmeláda vhodná?

Pro majitelky sušší pokožky, která potřebuje důkladně vyživit. Zároveň ji ocení všichni, kdo rádi experimentují.

Podle čeho vybírat:

Řiďte se čichem a vyberte si marmeládu, která vám nejvíce sedne.

Másla

Tělová másla jsou co do hutnosti někde mezi mlékem a krémem. Oceníte je zejména na sušší partie těla, jako jsou lokty, kolena a paty. Pleti propůjčí hebkost a perfektní hydrataci.

Pro koho je máslo vhodné?

Opět to jsou ti, jejichž pokožka se snadno vysušuje.

Podle čeho vybírat:

V případě, že je vaše pleť ke všemu citlivá, vybírejte hypoalergenní přípravky v Bio kvalitě.

Oleje

Oleje jsou jednou z nejlepších variant výživy a hydratace. Ideální jsou samozřejmě ty přírodní, jako je olivový, mandlový nebo třeba meruňkový.

Pro koho je olej vhodný?

Pro všechny, kteří milují dokonalou výživu a zjemnění pokožky obličeje a těla.

Podle čeho vybírat:

Při nákupu rozlišujte, zda olej budete používat na tělo či na tvář. K péči o pokožku obličeje pak můžete vybírat mezi přípravky bojujícími s akné (třeba s příměsí tea tre), proti vráskám (granátové jablko, růže) nebo k relaxaci (levandule).

Krémy

Krém je starý známý pomocník a podle typu pleti by ho měla používat každá žena. Do 25 let stačí obyčejný hydratační, okolo třicítky už to chce nasadit tvrdší kalibr se zaměřením na první vrásky. Dámy středního věku sází na aktivní složky, které vyhlazují kontury tváře a vypínají pleť. Konzistence se liší podle typu krému a jeho složení.

Pro koho je krém vhodný?

Pro každou ženu (muže)

Podle čeho vybírat:

Při nákupu se řídíme věkem, typem pokožky a ročním obdobím. V zimě totiž pleť potřebuje více výživných složek, v létě oproti tomu sázíme na co možná nejvyšší UV faktor (ten by ale měl obsahovat i váš zimní krém).

Tělový krém s květy plumérie a citronovou trávou Planet Spa

Cukry

Cukr jako takový v drogerii sice nekoupíte, ale často bývá součástí tělových peelingů. S jejich pomocí lehce masírujete navlhčenou pleť, čímž dochází k obrušování odumřelých buněk. Po tzv. abrazi je pak tvář krásně hladká a pokožka prokrvená.

Pro koho je peeling vhodný?

Pro všechny mimo majitele pleti s výrazným akné (to by se mohlo peelingem ještě zhoršit a přenášet po obličeji dále). Peeling není vhodný ani pro ty, jejichž pleť je hodně citlivá a vysušená.

Podle čeho vybírat:

Vybírejte přípravek podle typu pokožky a věku. Zároveň nikdy nepoužívejte tělový produkt na tvář (velikost mikročásteček se liší a mohlo by dojít k poškození pleti).

Mohlo by vás také zajímat: 20 přípravků, které by měla obsahovat vaše letní kosmetická taštička