Bez podšívky na podzim a jaro a s podšívkou na zimu – právě tak by se daly nejjednodušeji rozdělit kožené rukavice. Pokud jste zimomřivá a ruce vám mrznou již při mírném ochlazení, vyplatí se pořídit varianty minimálně dvě, ještě lépe však tři – bez podšívky na podzim (a jaro), s látkovou podšívkou na mírnou zimu a s kožešinkou na větší mrazy.

Hedvábí, vlna, kožešina

Podšívky jsou nejrůznějšího druhu, nejčastěji se však setkáte s podšívkou hedvábnou, vlněnou či kašmírovou. Pokud si vybíráte rukavice s kožešinkou, pak se nejvíce setkáte se střiženým králíkem, případně beránkem. Luxusní – ale také výrazně dražší – variantu představují rukavice s norkem.

Černá stále vede

Jako již tradičně vede v kožených rukavicích barva černá. Není se čemu divit – je univerzální, hodí se snad ke všemu a má obrovskou výhodu, která je u kůže k nezaplacení – není háklivá a nešpiní se. Vzhledem k tomu, že rukavice z kůže prát nemůžete, určitě se vám alespoň jeden černý kousek v šatníku vyplatí. Pokud však nosíte světlé kombinace oblečení, můžete volit i rukavice bílé, béžové, hnědé nebo i méně tradiční a velmi trendové barvy, jako je červená či švestková.

Od jehněčiny k jelenovi

Co se svrchního materiálu týče, je většina rukavic vyrobena z jehněčí kůže, ale setkat se můžete i s jinými druhy, například s kozinkou, americkým jelenem, teletinou a dalšími. Materiály jsou kvalitní, a tak záleží jen na vašem vkusu a finančních možnostech, který z nich zvolíte.

Tipy Kafe.cz

Kafe.cz zjistilo:

Jak správně zvolit velikost kožených rukavic?

Správnou velikost rukavic zjistíte tak, že změříte obvod ruky přes mírně vyklenuté záprstní klouby. Z naměřeného obvodu v centimetrech vyplývá velikost rukavic, která se nejčastěji udává ve francouzských coulech.

Velikost v centimetrech 16 18 19 20 22 23 24
Velikost v coulech 6 6 1/2 7 7 1/2 8 8 1/2 9
Americké číslování XS S M L XL XXL -

Zdroj: www.kreibich.cz