• Pokud dbáte o určitý styl svého bydlení, jistě v něm nesmí chybět ani stylové ložní prádlo.

V dnešní době si můžeme pořídit ložní prádlo z mnoha různých materiálů, nespočtu barev a vzorů i z různých velikostí. Dbáme na to, aby povlečení doplňovalo vkusně interiér, přihlížíme i k různým výběrům materiálu v odlišných ročních obdobích a neopomínáme ani to, kdo v něm bude spát. Pro alergiky máme bavlněné hypoalergenní zboží, pro „dlouhány“ zase prodloužené velikosti.

Výběr záleží i na samotné povaze toho, kdo bude v peřinách uléhat. Aktivní mladí lidé rádi využijí výraznějších barev a volí spíše teplé syté odstíny, mnohdy u těchto lidí najdeme i barvy velmi výrazné až křiklavé. Naopak lidé, kteří mají rádi svůj klid a mnohdy i starší ročníky obecně upřednostní jemné pastelové odstíny modré, zelené nebo obligátní neutrální barvy. Rozdíl je i ve výběru designu, jsou zákazníci, kteří upřednostní decentnost a jednoduchost linií, a oproti nim jsou lidé s oblibou abstraktních výrazných vzorů. Pokud jste zastáncem jakékoliv strany, podívejte se na stránky firmy Svoboda Linen, v jejich nabídce zboží si totiž vybere snad každý!

  • Stejně tak, jako je důležitá volba povlečení v ložnici, je i volba ručníků v koupelně.

Ručníky je vhodné pořídit v doplňkové barvě k hlavní barvě vaší koupelny. Vhodně zvolené ručníky mohou sloužit i jako vkusná funkční dekorace, můžete je srolovat do malých ruliček do otevřené policové skříně, naskládat do vějíře na komodu či nechat viset vedle sebe tři rozdílné odstíny jedné barvy a velikosti ručníku. Při výběru dbejte na ručníky s kvalitním pevným okrajem, které udrží déle svůj tvar, zajímejte se také o hustotu a kvalitu smyček – nejlépe gramáž 500g/m2 - takové, jaké mají u zmiňované firmy Svoboda Linen. Dbejte na výběr odolného zboží, ručníky budete často prát na vyšší teploty a pokud si přejete udržet dlouho životnost, nesmíte tyto parametry při výběr zanedbat.

Na závěr se s vámi podělíme o několik jednoduchých rad, aby vám ložní prádlo i ručníky sloužily co nejdéle:

  1. Výměna povlečení by měla být cca 1x za 3 týdny až 1x za měsíc, tímto návykem budete nejen stále uléhat do voňavé a nadýchané postele, ale zabráníte i nadměrnému opotřebování.
  2. Aby ručníky neztrácely barvu, perte je vždy pouze s ručníky stejné barevné škály. Bílé ručníky perte vždy pouze samostatně.
  3. Pro odstranění zašlosti ručníků nepoužívejte odbarvovače, které by mohly tkaninu poškodit, ale přírodní zdroje jako jsou citronová šťáva či jedlá soda. Pračku s ručníky nepřeplňujte.

Pro více informací navšivte www.svobodalinen.cz