Téměř všude ve světě již nedají pánové na vlastní kosmetiku dopustit. Tytam jsou časy, kdy si muž vystačil s obyčejným mýdlem a na vlasy používal šampon své partnerky. Tento trend se v posledních letech dostává už i k nám a z "humpoláckých chlapů", kteří tvrdí, že správný chlap má smrdět, se stávají upravení muži pečující o své vlasy, pleť při holení i po něm, zbavují se vrásek a rozhodně chtějí vonět. A my ženy tak můžeme být nadmíru spokojené. Podívejte se spolu s námi, jaké novinky na léto si právě pro ně připravily kosmetické firmy.

Vichy Homme Liftactiv

Péče proti vráskám, Vichy, 30 ml, 550 Kč

  • I na mužské pokožce se objevují známky únavy a příznaky stárnutí vlivem stresu, příliš náročného životního stylu, znečistěním životního prostředí i únavy. Vlivem testosteronu je mužská kůže silnější a odolnější proti tvorbě vrásek. Ty vznikají později než u žen, ale jsou hlubší a výraznější. Péče proti vráskám vyplňuje i hluboké vrásky a zanechává pleť méně unavenou. Navíc ji hydratuje po dobu 24 hodin.

Gel na holení s efektem ledového osvěžení

Men Expert, L´Oréal Paris, 130 Kč

  • Intenzivní rytmus života, málo spánku, smog, klimatizace a každodenní holení jsou příčiny suché, podrážděné a zranitelné pleti muže. Muži chtějí pleť při holení nejen zklidnit a hydratovat, ale také ji chránit. K tomu jim pomáhá právě Men Expert s revoluční formulí Skin Prostect System. Holení je tak jednodušší a přesnější a také se na pokožce vytváří ochranný film, který pleť chrání před podrážděním. Z celé řady pro muže můžete vybrat třeba gel s dlouhotrvajícím ochlazujícím efektem pro ledové osvěžení pleti. Naví je obohacen o vitamin C. Své o tom ví i herecká hvězda Gerard Butler.

Mineral X-treme Ice 72h

Tuhý deodorant i sprej, Garnier Men, 80 Kč

  • Moderní muž je dynamický, stále v pohybu, chce být efektivní každý den, zodpovědný v péči o sebe a chce vidět účinky. Nový deodorant přináší svěžest až 72 hodin. Celou dobu je pokožka chránění, dýchá a nepotí se. Je bez alkoholu a parabenů a přináší ledový efekt, tzn. pokožka se zchladí o 4 °C při aplikaci díky chladivému složení s mátou. Koupit můžete jako sprej i jako tuhý deodorant.

Fructis Men

Šampony pro muže, Garnier Fructis, 400 ml, 120 Kč

  • Muži jsou neustále v pohybu, vydávají spoustu energie, věnují se sportu, celý den pracují a večery tráví s přáteli. Muž musí zvládnout rodinu, přátele a práci. A proto chce šampon, který splňuje všechny jeho nároky a odráží to, kým je. Muži si jsou dobře vědomi svých vlasů a chtějí se o ně starat a mít je silné. Tyto šampony reagují na požadavky mužů a navrací vlasům jejich sílu, zdraví a lesk díky technologii aktive Taurine System. Vybrat si mohou třeba Daily Fuel pro každodenní dávku energie, Mentol Power proti lupům nebo Fall Fight proti padání vlasů.

IMEDEEN man•age•ment™

Přírodní tablety, Imedeen, 60 tbl, 1 890 Kč

  • Ačkoli to málokterý muž přizná otevřeně, i oni touží po zdravě a skvěle vypadající pokožce, kterou mohou bránit před předčasným stárnutím. Mnoho vnějších vlivů při současném životním stylu mužů způsobuje, že mužská pleť je citlivá a suchá. Muži se brání každodennímu používání krémů, a proto řešením mohou být právě tyto tabletky, které působí zevnitř a složení je určeno přímo mužům. Jsou určeny mužům zhruba od 30 let, zlepšují kvalitu a strukturu pokožky, redukují viditelné známky stárnutí. Také chrání proti škodlivým účinkům UV záření a zvyšují hydrataci pokožky.

Toaletní voda AZIONE

Tonino Lamborghini, 50 ml, 329 Kč

  • Jak by měl vonět váš muž? Hlavně jako chlap! A to všechno tato vůně splňuje. Je nadčasová, mužná, svěží a luxusní. Směs listů combava, kardamonu a pelyňku přechází do zelených nót v srdci – bobulí jalovce a cypřiše. Smyslný dřevitý základ z texaského cedrového dřeva, pačuli a jantaru tvoří dokonale mužné zakončení.