Věčné nervy při plnění pracovních povinností, šéf na hlavu, po práci nakoupit, uvařit, uklidit, padnout únavou, vdát se nebo nevdát, víkendy na stavbě, nemocný děda, mladší bratr v permanentních průšvizích a věčně vyšilující máma na telefonu. No a do toho všeho ještě konec světa. Tak jak to teda vlastně je? Nemám raději hodit nohy na stůl, vypustit všechny pozemské starosti, stres, půjčit si v bance větší obnos peněz, odletět na Seychely a čekat na ten konec?

Proroctví kazatele: Konec světa 2011

V hlavních televizních zprávách hlásili, že ve tři hodiny ráno přijde konec světa. Byla sobota večer 21. května a já seděla zrovna s přáteli u vína. Naše diskuze se díky této reportáži stočila logickým směrem. Bouřlivě jsme řešili konec světa až do půlnoci, vytahovali zaručená fakta z knih a časopisů, ale žádného rozumného konce jsme se samozřejmě nedobrali.

Americký kazatel Harold Camping, který s tímto proroctvím přišel, dokázal doslova zblbnout celé Spojené státy. Již několik měsíců dopředu o konci světa informovaly billboardy, noviny i plakáty na autobusových zastávkách. Kolem kazatele se tak díky masové kampani utvořila skupina stoupenců, která byla na konec světa připravena.

  • V neděli ráno jsem se probudila a první, co mě napadlo, bylo: „Ha, jsem živá!“ A přiznávám, že se mi značně ulevilo.

Konec světa 2012

Po pár dnech byla v televizních zprávách reportáž informující o Campingových přívržencích. Prodali své majetky, odešli ze zaměstnání a jelikož žádný konec nepřišel, jsou teď jaksi nahraní a neví, co si počít dál. V té samé reportáži vystoupil i prorok Harold Camping a veřejně se omluvil, že svět 21. května neskončil. Nemáme však věšet hlavu, jen se trochu spletl ve výpočtech. Ten opravdový konec světa prý přijde přesně o 5 měsíců později, tedy 21. října 2011.

Mayský armagedon

Nejznámější proroctví o konci světa přichází od starých Mayů, kteří kdysi dávno vypracovali důmyslný kalendářní systém. Podle něj dokázali Mayové, nejvyspělejší a nejinteligentnější z indiánských kultur, předpovědět mnohé přírodní katastrofy a dokonce i války, které během let opravdu proběhly. Podle jejich systému se však 21. prosince 2012 kalendář zastaví a dál už nepokračuje. V ten den TO má přijít a podle Mayů celý svět zanikne.

Dopis čtenářky KAFE.cz a odpovědi našich spolupracovníků

Bude v roce 2012 konec světa?

Je pravda, že předpověď starých Mayů mě znepokojuje poměrně dost. Nedávná zemětřesení na Haity a v Chile, která měla blížící se konec světa odstartovat, mě v neklidu jen utvrzují. Existují však studie různých vědců, které tvrdí, že se možná stane jen NĚCO. Snad nějaké úkazy na obloze? Dokonce jsem četla teorii o UFO, kteří mají ten den přiletět na návštěvu. To už se mi zdá hodně mimo.. . Ale kdo ví?

Přečtěte si:

Konec světa 21. 12. 2012

Myslím, že s blížícím se prosincem 2012 na sebe bude strhávat pozornost stále více podivínů, kteří budou do světa vykřikovat, že konec světa se blíží. Budou přicházet s novými termíny, kdy TO přijde a které bude většina lidí přecházet snad jen mávnutím rukou.

  • Věřím tomu, že 24. prosince 2012 si užijeme stejně příjemné Vánoce jako každý jiný rok.

Jak jsem psala již na začátku, každá další informace o konci světa vykřičená do světa mě znepokojuje. Co se však má stát, to se stane a já si kvůli tomu zatím nebudu kousat nehty, ani se zbytečně ještě více nervovat. Protože po stresových situacích se mi mastí pleť. A to mě v tu danou chvíli také dost znepokojuje.

  • Užívejte…

Tip kafe.cz

A co si o konci světa myslí autor knihy Miloslav Stingl?

Nemyslím si, že 21. prosince 2012 svět zanikne. Možná snad dojde k nějakému astronomickému úkazu, takovému, který snad dokázali Mayové díky svým fantastickým astronomickým znalostem předpovědět, na den přesně vypočítat. Tedy na onen den v roce 2012.“