Jejím modelům dominuje fantazie, která je dle Kamily při tvorbě důležitá právě proto, že je bez hranic. Z toho důvodu její móda stírá mezníky mezi styly. Je to móda kultivovaná, stejně jako mladistvá a odvážná. „Při práci vycházím zásadně z pocitu své klientky. Ta je vždy na prvním místě. Model musí podtrhnout její osobnost tak, aby se v něm cítila svá. Tvorba Kamily Vodochodské respektuje životní styl zákaznic. „Nemám ráda přehnanou vyumělkovanost, která není v každodenním životě nositelná, snažím se skloubit originalitu s praktičností.“ Elegantní a nápadité róby návrhářky se pohybují ve vyšších cenových kategoriích. Typické pro její modely jsou smysl pro detail a spojování zdánlivě nekombinovatelných materiálů, které přináší dosud neobjevené tvarové a barevné formy. Módní služby pro své klientky rozšiřuje o styling osobnosti, wardrobe managment a personal shopping. Již brzy se na stránkách KAFE.cz spustí nový projekt praktických rad, jak co (ne)nosit.

Život zasvěcený stylu

Kamila Vodochodská vystudovala Textilní a oděvní návrhářství se zaměřením na technologii a design. Už v počátku studia se stala spolumajitelkou firmy Textil Forum s.r.o. a v roce 2006 založila vlastní módní značku Kamila Vodochodská Fashion Design. Dva roky nato otevřela svůj první módní ateliér. Z významných akcí za poslední léta můžeme jmenovat módní přehlídky „Still Me“ či „Be On Me“ s modely inspirovanými historickými slohy, dále kolekci sportovních dámských pyžam „Sleep Your Way“, prestižní spolupráci se společností T-Mobile, pro něž navrhovala exkluzivní limitovanou kolekci doplňků, návrhy dětské kolekce pro firmu Chicco či fashion show k prezentaci její poslední kolekce pro módní trendy sezony podzim/zima´11.

V tomto roce přináší na český trh jedinečnou a ojedinělou značku golfového oblečení KAMILA VODOCHODSKA, pod kterou tvoří módu pro ženy a muže využitelnou nejen na golfová hřiště. Určena je pro náročné golfistky a golfisty, kteří kladou důraz na eleganci, kvalitní zpracování a špičkové materiály.

Nutností každého kvalitního návrháře a stylisty je znalost lidského těla, proporcí, materiálů a jejich vlastností, působení barev, vzorů a struktur na látkách použitých na oděvních součástech. Psychologie a vnitřní potřeba pochopit klienta - toužícího po nalezení vlastního stylu ať již ztraceného či nově vytvořeného – je základním kamenem pro nalezení praktického, osobitého stylu plného chic, trendy i klasických kombinací, které z nově sestaveného šatníku klient sestaví. Zastává názor, že jedině tak může vzniknout dokonalý outfit, ve kterém se nositel bude cítit přirozeně sebevědomě a osobitě.

Malé velké radosti

Neustále s sebou nosí minifotoaparát - vše se může stát inspirací. Ta je nutně potřeba k dalším impulzům a posunu nejen její osobní, ale i pracovní osobnosti. Nové barevné či strukturální kombinace, ženy a muži ve svých mnohdy neotřelých oufitech či díla ve výstavních síních, podmořský svět, který je stejně jako příroda jednou z mnoha jejích inspiračních toků.

Módu miluje stejně jako ostatní složky uměleckého světa…design či architektura jsou pro ni jednou neoddělitelnou částí. Calatrava, Zaha Hadid, Ron Arad a nespočet dalších pro její osobu důležitých tvůrčích géniů.

Kamila Vodochodská je také milovnice kvalitního Portského, husté horké čokolády, sushi a obecně dobré kuchyně…brouzdání suchým listím, baletu, tulipánů či starých kolotočů – nejen těch francouzských...

Tři její tipy na materiály jiných autorů Kafe.cz:

Pět rozhleden, které fakt stojí za to

Relaxování těla i duše je pro mě při plném pracovním vytížení nezbytností. Tipy na příjemné výlety pěšmo s batůžkem, na kole, či zimní výlety na běžkách vždy ocením.

Je golf v ČR sportem pro každého?

Články týkající se tématiky golfu jsou pro mě zajímavé nejen z osobního hlediska - tedy lásky k této hře - ale i z hlediska pracovního. Najdu zde totiž mnohdy impulsy, které se odrazí v tvorbě pro golfovou značku KAMILA VODOCHODSKA.

Námořnická inspirace Penélope Cruz

Penélope Cruz, charismatická krásná žena s jiskrou v oku a skvělým citem pro módu, což můžeme neustále pozorovat na jejích osobních outfitech, ale měli jsme šanci její styl dokonce zařadit do svých šatníků díky kolekci, kterou vytvořila pro módní řetězec Mango.