SIMONA KRAINOVÁ (38) poskytla Story exkluzivní a velmi otevřenou zpověď.

Diskutujte: Připadá vám Simona Krainová jako konfliktní typ?

Simono, dostala jsi výpověď od agentury Saši Jányho. Takže co se vlastně stalo?
Výpověď jsem dostala mailem, v podstatě bez varování, těsně před Vánoci. Dost mě zasáhla. Byla výsledkem licitace nad mou novou pozicí, pracovním úvazkem v soutěži Elite Model Look. Mimochodem, já na ní v česko-slovenském formátu se Sašou spolupracuju pět let. Maratonem oblastních kol počínaje, pražským finále, jež moderuju, konče. Nezastírám, že jsem tenhle projekt vnímala jako možnou, pro mě blízkou a zajímavou alternativu, kam bych dál mohla profesně směřovat. A nepopírám ani fakt, že to byl pro mě jeden z mnoha zdrojů příjmu. Ale především to byla citová záležitost, kde se střetla řada pozitivních momentů.

Ta licitace byla o čem? V čem se situace měnila?
Saša mi oznámil, že se mnou počítá jen pro finále Elite Model Look a moderaci pražských castingů. A v onom maratonu, který tomu předchází, nikoli. S tím já nesouhlasila. Jednak jsem s ním ve svém pracovním diáři počítala a navíc jsem byla ambasadorkou celého česko-slovenskeho projektu. A neviděla jsem důvod, proč by se měl ředit jinou osobností, což je, myslím, i když odhlédnu od emocí, které k této akci mám, profesionální úvaha.

Nepohodli jste se Sašou pouze pracovně nebo i lidsky?
Takhle bych to nestavěla. Myslím, že lidský faktor sehrál v celé kauze hlavní roli. Říká se mi to těžce, je to velmi intimní, ale mně byl Saša velmi blízký. Měla jsem k němu, měli jsme k sobě silný vztah, který se nezměnil. Jen situace začala být jiná, když jsem začala žít se svým nynějším manželem Karlem. Pak otěhotněla, porodila Maxe. Už jsme spolu netrávili kdejakou volnou chvíli, nechodili na večírky. Cítil se nejspíš odstřihnutý, možná až zrazený. Komunikace vázla a já to ve svém sobeckém rodinném štěstí přehlížela, zkrátka podcenila. Přestože se můj vztah k němu nezměnil. A on tenhle nevyřešený a hlavně nevyřčený problém zpracoval tak, že nemám a nebudu mít na práci čas.

Tvůj bývalý stylista Filip Vaněk nám poslal do redakce prohlášení, v němž uvedl, že kvůli tobě nebyl od loňského roku se Sašou Jánym v kontaktu. Jak tomu mám rozumět?
To by vám v redakci měl odůvodnit on. To, že pro mě přestal dělat styling, přece neznamená, že by měl přerušit styky se Sašou – teda pokud měly nějaký základ. Ale oni kamarádi nikdy nebyli.

Pan Vaněk tvrdí, že podal trestní oznámení na neznámého pachatele za vyhrožováni, přičemž se prokázalo, že jde o tebe a tvého manžela.
Na tuhle otázku se mi odpovídat nechce. Stávám se aktérkou nesmyslné a velmi trapné kauzy zinscenované člověkem, jenž pro mě jistou dobu pracoval. Já spolupráci s ním ukončila. Stylisté, vizážisté přicházejí a odcházejí. Stejně jako modelky. Tohle je poplatné na jakoukoli branži. V showbyznysu zejména. Princip poptávky a nabídky. Nic víc. On to zřejmě nepochopil. Chtěl si se mnou vyřizovat vyřízené účty. A živit své jméno na mém. Jinak si jeho mediální ataky, prohlášení, které vaší redakci poslal, nedokážu vysvětlit.

Tip KAFE.cz

Celý rozhovor si můžete přečíst v časopise Story, které je právě na novinových stáncích.