Zajít si na masáž, dopřát si wellness víkend s kamarádkou – jistě, celkem příjemný způsob, jak zapomenout na haldy nevyžehleného prádla, poznámky dětí v žákovské i manželovy výčitky, že by mohla být teplá večeře.

Pokud milujete plavání, k dispozici je zde venkovní vyhřívaný bazén. Menší najdete ve wellness zóně, pak už stačí přesunout se jen do sauny nebo vířivky. Areál připomínající krápníkové jeskyně je koncipován jako pohádkový zámek a dostal i příznačné jméno Cinderella (Popelka). Inspiraci není těžké odhalit – stačí se podívat na obrázek slavného německého zámku Neuschwanstein.

„Nejvíce k nám jezdí klientela z Německa, Rakouska, Itálie a Švýcarska. Čechů tu pravda zatím moc není,“ říká ředitelka rodinného hotelu Sonja Huber. Ale velmi rád sem jezdí bývalý prezident Václav Havel s chotí Dagmar.

Přišel čas na večeři

Možná vám po celodenním relaxování, plavání a odpočinku vyhládlo. Nezbývá než svléknout pohodlný župánek a být zase za dámu a gentlemana. Na večeři vyrazíte do jedné ze čtyř hotelových restaurací.

Luxusní La Cascata nobile přijde vhod opravdovým labužníkům, milovníci grilování zavítají do Loch Ness, kde si u velkého kruhového stolu, který má uprostřed gril, sami připravíte ty nejlepší telecí, krůtí i vepřové steaky.

Největší překvapení však čekejte v zážitkové restauraci Via Mala. Nelekejte se, když při vstupu nevidíte téměř nic a kolem vás prší, hřmí a blýská se jako při pořádné letní bouřce. Tomu se říká zážitková gastronomie – nezáleží jen na obsahu talíře, ale také na atmosféře a prostředí.

Via Mala se nachází ve sklepě hotelu, interiér má podobu vesnice a náměstíčka. Povečeřet můžete na návsi, ale i v jednom z domků, tedy salonků. A abychom nezapomněli, deštník si s sebou brát nemusíte, prší jen do říčky, která restaurací-vesnicí protéká.

Tak co, už věříte, že wellness může být zábava pro celou rodinu?