Už tuto neděli bude známá v pořadí šestá Česká Miss. Co říkáte situaci, která u nás vznikla poté, co Česká Miss paní Maláčové získala po Miss Universe i druhou mezinárodní licenci Miss World, která dosud patřila té „vaší“ Miss ČR?

Nechci nějak hodnotit soutěž Miss ČR, přece jen díky této soutěži jsem prorazila. Ale osobně si myslím, že to pro Miss ČR určitě není moc pozitivní.

Vy jste se stala Miss ČR v roce 2007, jak se změnil váš život?

Určitě to pro mě byla velká změna. Měla jsem najednou spoustu focení, rozhovorů, přehlídek, cestování, začala jsem se pohybovat v jiném okruhu lidí atd.. Jsem za tuto zkušenost moc ráda, určitě mě to hodně posunulo.

Posunulo vás to i do zahraničí, kde všude jste už ve světě předváděla?

V zahraničí spíše fotím. Pracovala jsem v Miláně, Istanbulu, Vídni, Hamburgu, Mnichově a v dalších městech po Evropě.

Je to jiné chodit přehlídky či fotit v zahraničí než u nás? A teď nemyslím jen výši honorářů…

Je to velký rozdíl, v zahraničí nikoho nezajímá, jestli jste miss nebo ne. Je tam hodně tvrdá konkurence. Proto si úspěchů tam vážím o to více.

Jsou zakázky v zahraničí placené podstatně lépe než tuzemské?

Samozřejmě záleží na typu práce, ale honoráře bývají v zahraničí vyšší.

Máte problém s tím, když předvádíte opravdu sexy prádlo nebo nějaké průhledné oblečení?

Odhalování do jisté míry patří k mé práci, takže si myslím, že nějak extrémně stydlivá nejsem, ale třeba v tangách nebo průhledné podprsence bych na molo nevylezla.

Když jsme u toho odhalování...Tuším, že už dvakrát jste pózovala pro pánský časopis, ale nebylo v podstatě nic vidět, prý jste dostala velmi atraktivní nabídku na odvážnější pózování? Je to pravda? Jaká je vaše hranice pro tento typ nabídek, finanční nebo jiná?

Rozhodně nemám v plánu úplně se svléknout nebo fotit nějaké hodně odvážné fotky. Před 3 lety jsem fotila titulní stranu pro Playboy a už to mi přišlo dost odvážné, dál už bych asi nezašla. Kdybych dostala nabídku na obdobnou nabídku, záleželo by mi na tom, aby to bylo vkusně nafocené a samozřejmě by také záleželo na penězích.

Vraťme se k modelingu, prozraďte našim čtenářkám, jaký je nyní ve světě trend, co se týče modelek, pořád jsou to ty vyzáblé až anorektické typy?

Vyhublé modelky většinou předvádějí na mole, ženštější typy jako já mají spíše focení, nebo natáčení reklam, což mi vyhovuje – je to lépe placené. :-)

Co považujete za svou dosavadní nejlepší zakázku?

Fotila jsem v Miláně editorial se světoznámým fotografem Alessandrem Dottim. Také jsem v Itálii nafotila kampaň pro značku Persona.

Vy se ale nevěnujete jen modelingu, také podnikáte, můžete to upřesnit?

Ano, to je pravda, společně s mým přítelem jsem založila džínovou značku Miss Lollipop. Jde o velkoobchodní prodej džínů. Moje džíny jsou k dostání v multibrandových obchodech po celé ČR.

A jestli se nepletu, studujete také Vysokou školu obchodní, s jakými výsledky?

Ano studuji, jsem teď v druhém ročníku. Troufám si říct, že docela úspěšně. Mám individuální studijní plán, jinak bych školu asi nestíhala.

Čemu byste se jednou chtěla věnovat, až, jak se říká, pověsíte modeling na hřebík?

Těžko říct. Ještě mám nějaký čas na rozmyšlenou, ale pravděpodobně bych chtěla pracovat v oboru, který studuji – cestovní ruch.

Pojďme z budoucnosti zase do přítomnosti. Dovolte mi trochu osobní otázku, jste považována za modelku s velmi krásným poprsím, je přírodní?

Děkuji, je to práce matky přírody!

A jaký je v této souvislosti váš názor na plastickou chirurgii? Prý jste absolvovala liposukci, je to bolestivý zákrok?

Liposukci jsem neabsolvovala, to byl jeden z hloupých výmyslů bulvárních novinářů. Plastickou chirurgii neodsuzuji. Určitě bych ale žádný zákrok nepodstoupila teď ve 20 letech, to mi přijde zbytečné.

Když už jsme mluvili o ňadrech, stává se vám při setkání s muži, že se vám dívají spíše do výstřihu než do očí?

Stává a docela mě to rozčiluje.

Buďme emancipovaní, muže přitahuje dekolt, na co se zase třeba vy nejprve podíváte u muže?

První se dívám na muže jako celek, jak na mě působí. Pak se určitě podívám do očí, říká se, že jsou bránou do duše.

A myslíte si, že už jste pochopila tu mužskou duši?

Ne, a nevím, jestli existuje někdo, kdo ji pochopil. :-)

Věříte, že existují věrní muži, nebo jsou všichni od přírody „obdařeni“ nevěrnými geny?

Určitě bych všechny muže neházela do jednoho pytle, někteří jsou nevěrníci, ale věřím, že existuje spousta mužů, kteří jsou věrní.

Jestli se nepletu, vaším přítelem je sympatický turecký chlapík Jean, jak jste se seznámili a co hlavně se vám na něm líbí?

Seznámili jsme se na módní přehlídce, kde jsem předváděla. Je velmi inteligentní, je na něj spoleh a už je to vyzrálý chlap, který ví, co chce.

S přítelem poměrně často pobýváte v Turecku, jak se vám tam líbí? Jaké je tam postavení žen?

Kateřina Sokolová
Narodila se 4. dubna 1989 v Přerově. Vystudovala všeobecné gymnázium v pražských Modřanech. V roce 2007 vyhrála prestižní soutěž Miss České republiky. Získala rovněž titul Miss Silueta a Miss Bohemia 2007. Studuje Vysokou školu obchodní a pracuje jako modelka a moderátorka. Se svým tureckým přítelem také podniká.

Přítel pochází z Istanbulu, takže jsem tam často. Také tam máme fabriku, která šije mé džíny (Miss Lollipop). Moc se mi tam líbí, je to krásné město, ve kterém se mísí spoustu kultur a úžasně se tam nakupuje. Co se týče postavení žen, myslím si, že se k nim tamní muži chovají hezky.

Jací jsou vůbec turečtí muži, v čem se hlavně liší od našinců? Velkou roli asi sehrává jejich temperament…

Ano to je pravda, jsou velmi temperamentní a taky dost žárliví. Ale když se zamilují, jsou schopni snést ženě i modré z nebe.

Jste velmi mladá, takže svatba je pro vás ještě hodně vzdálená úvaha?

Ano předpokládáte správně.

Jste pro oficiální manželství potvrzené svatbou, nebo pro vztah tzv. na psí knížku?

Myslím si, že je to každého věc, ať si každý žije tak, jak mu to vyhovuje. Já osobně dávám přednost svatbě.

Vzkážete na závěr něco našim čtenářkám?

Ať se mají hezky a užívají si života. :-)