Čerstvý padesátník Tom už tedy 3. července slavil narozeniny sám. Takový dárek nejspíš nečekal, i když přátelé z nejbližšího okolí tušili, že jeho krásné manželce dojde trpělivost, že její tolerance není bezbřehá. „Jsem tím vším hluboce zasažen,“ pronesl tklivě jubilant, ovšem vzápětí povolal právníky na rozvodový boj.

Roztomilý benjamínek

Katie je velmi půvabná a okouzlující bytost. Má zřejmě smůlu, že i bez hvězdného manžela by se mluvilo víc o jejím vzhledu než talentu. Jenže popravdě řečeno, krásnými tvářičkami by se daly dláždit hollywoodské chodníky, takže tato subtilní tmavovláska má ve své výbavě nejspíš i něco navíc: přirozenou inteligenci, neokázalou cílevědomost, zdravou neústupnost a nepochybně i talent nevznášet se permanentně v oblacích. Pravda je, že tento způsob existence jí nebyl úplně cizí, ale za to tak úplně nemohla.

„Připadala jsem si jako robot bez vůle,“ pronesla herečka poté, co veřejnost zaznamenala její žádost o rozvod. Ještě předtím v rozhovoru, který poskytla americkému vydání Elle, nebyla už po obdivu slavného herce ani stopa.

Hovořila suverénní a samostatná žena: „Rozhodně se ve své kůži teď cítím daleko pohodlněji. Cítím se víc sexy. Myslím, že když je vám dvacet, jednoduše se příliš snažíte přijít všemu na kloub. A teď jako bych našla samu sebe. Je to jako nová životní fáze.“

O tomto jejím interview se zcela nedávno napsalo: „Plánovali ji na obálku dlouho dopředu a netušili, že už nebude odpovídat milující stroj… Nyní si tato nenápadná holka klestí cestu novou náročnou rolí, vyzbrojená zbrusu novým sebevědomím a už ne tak nevinným sex-appealem.“

Katie se odstěhovala do New Yorku, v novinách se objevily první fotografie setkání malé Suri s otcem, u kterého nebyla. Bleskově též zareagovali scientologové a podle magazínu National Enquirer našli Cruisovi náhradu: má to být 27letá herečka s latinskoamerickými kořeny Yolanda Pecoraro, „pro Toma perfektní scientologická princezna“.

Rozvodový cirkus zatím nezačal a všichni doufají, že se už jen kvůli Suri konat nebude a vše proběhne v klidu. Katie Holmesová zatím před sebou žádnou novou roli nemá, ale oznámila křest nové módní značky Holmes and Yang, kterou založila se svou kamarádkou a osobní stylistkou Jeane Yangovou. První přehlídka bude už v září.